Iedere loper is uniek. Kijk maar eens om je heen, je ziet van alles gebeuren bij hardlopers. Misschien beoordeel je deze lopers zelfs wel op hun manier van lopen: hun loopstijl. Dit kan natuurlijk in positieve en in negatieve zin zijn en anderen zullen dit hoogstwaarschijnlijk ook doen als ze jou zien lopen.

Er is niets mis met het beoordelen van een ander zijn of haar loopstijl, je kunt er immers zelfbewust van worden. Het is bovendien ook goed om af en toe eens kritisch naar jezelf te kijken om je te realiseren of jij ook zo gek loopt als dat ene meisje of net zulke grote stappen maakt als die jongen die je tegemoet kwam. Je eigen loopstijl analyseren via de weerspiegeling van auto’s of etalages is een goed begin, maar besef je dat je daar razendsnel voorbij gaat en je maar heel kort de tijd hebt om goed te kijken. En waar let je nu eigenlijk op? En die grote stappen van die jongen, is dat eigenlijk wel zo goed?

De loopstijlanalyse bij Runiversity bestaat uit een analyse van 3 video’s: een voor-, achter- en zijaanzicht. Aan de hand van deze beelden kijkt de trainer naar maar liefst 24 aspecten die voor jou worden samengevat en toegelicht. De samenvatting van de analyse kan je helpen inzichtelijk te maken waar voor jou verbeterpunten liggen tot het optimaliseren van de loophouding en -beweging met als doel een minder belastende en efficiëntere wijze van hardlopen (blessurepreventief). Waar nodig reiken we je dan ook graag oefeningen aan die dit proces kunnen ondersteunen.

De Loopstijlanalyse kan eenvoudig gecombineerd worden met de Coopertest of de Veldtest.

zondag, 31 december 2017

19:00

– 19:45

Gaasterland

Chantor

PLAN EEN PT