Hardlopen voor Beginners+

Hardlopen voor Beginners bij hardloopgroep Runiversity in Arnhem

De Beginners+ cursus is een hardloopcursus die bijzonder geschikt is voor de beginnende hardloper die al een basis heeft liggen. Bijvoorbeeld omdat je onlangs een Start to Run cursus hebt afgerond of het hardlopen zelf hebt aangeleerd. De cursus is ook geschikt voor de loper die al wat langer loopt maar niet goed weten hoe nu verder.

Als jij fit genoeg bent om 5 kilometer aan een stuk te lopen, kun je al mee doen aan deze cursus. Op deze afstand hoef je niet super snel te zijn, maar een gedegen conditie en belastbaarheid is de basis waar we deze cursus op starten. Deze basis is jouw fundament en met onze hulp gaan we deze zo vormen dat die als een huis staat. Hier is namelijk jouw hele hardloop carrière en het plezier in hardlopen op gebaseerd. Een kleine blessure kan een hoop roet in het eten gooien met een lange nasmaak.

Het doel van de cursus is om van jou een betere hardloper te maken: dit door jouw looptechniek te finetunen waardoor je minder gevoelig voor blessures zal zijn. Twijfel je of deze cursus bij jou past? Vraag het ons en we zoeken het samen uit!

Wat je gaat doen met deze hardlopen voor Beginners+ cursus.

Het programma is flexibel en vormt zich naar de vraag van de groep. De rode lijn van de hardloopcursus bestaat uit vijf thema’s die we spelenderwijs en met veel interactie aan bod brengen. Natuurlijk krijg je veel praktijk; op de maandag bij de groepstraining maar ook huiswerktrainingen en een beetje theorie. Dit doen we De thema’s die aan bod komen zijn:

 • Les #1 – De Voetlanding op 29 november
 • Les #2 – De Pasfrequentie op 6 december
 • Les #3 – De Rug Recht op 13 december
 • Les #4 – De Romphouding op 20 december
 • Les #5 – De Romprotatie op 3 januari

In de cursus werken we met een interactieve groepsdynamiek en is er veel ruimte voor individuele aandacht omdat we met kleine groepen werken. Je traint onder begeleiding van door de Atletiekunie gecertificeerde trainers en soms samen met onze gevorderde atleten. Om elkaar te inspireren en motiveren!

Na deze 5 lessen zit het er nog niet op. We hebben samen aan de techniek gewerkt maar specificiteit is ook een belangrijke pijler als we het hebben over trainen. Voor ieder trainingsdoel is een eigen methode en er wordt veelal gewerkt met trainingszones. Om je niet met lege handen naar huis te sturen sluiten we de cursus af met twee extra lessen:

Het programma:

Na deze twee inspanningstesten beschikken wij over voldoende data en kunnen wij voor jou een persoonlijk tempotabel opstellen en jouw hartslagzones berekenen. Je bent nu klaar gestoomd om specifiek te gaan trainen!

Wat je kunt doen ná deze hardlopen voor Beginners+ cursus.

Nu je een hoop hebt geleerd komt het moeilijkste: het nieuw geleerde toepassen. Dat is een kwestie van oefenen en blijven herhalen. Heel veel herhalen. Na verloop van tijd wordt het makkelijker en steeds meer jouw loopstijl. We vertellen je ook alvast dat je nog lang niet uitgeleerd bent. Er zijn namelijk nog meer thema’s en daarbij zijn de al bekende thema’s verder uit te werken. Maar: stapje voor stapje. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Na de cursus ben je vrij om te gaan en staan wat jij wil. Je mag dus je eigen weg en neemt een rugzak vol nieuwe kennis, vaardigheden en trainingsdata mee naar huis. We hopen dat je deze goed zal benutten.

Vind je het leuk bij Runiversity? Wil je een stok achter de deur, regelmaat, de thema’s verder uitdiepen en nieuwe thema’s bijleren? Dan heten we je graag welkom bij de groep en willen we je graag aansluiten als lid. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Je stroomt in bij de interval training op vrijdag*. We hebben trainingsdata opgesteld dus je kunt meteen aan de bak!
  • Je stroomt in bij de heuvel training op maandag*. Technischer lopen en goede trainingsprikkels.
  • Je stelt (samen met ons?) een trainingsdoel en wij begeleiden je in dit traject met een trainingsschema en online coaching.

Een combinatie van bovenstaande is ook mogelijk. Heb je specifieke wensen? Ook daar kunnen we over praten.
*Er kunnen inclusiecriteria zijn; uiteindelijk moet atleet-trainer-trainingsgroep en doelstelling bij elkaar passen.

De kleine letters

Als je vragen hebt over het een of ander, neem sowieso eerst even contact met ons op en voorkom dat je voor verrassingen komt te staan.

Schrijf je snel in, het aantal deelnemers is beperkt omdat we veel individuele aandacht willen bieden. De prijs van het programma is 69,95 en dit is wat je er voor krijgt:

 • 5 trainingen onder begeleiding van een professionele trainer.
 • Een trainingsschema en krachttraining voor thuis.
 • Deelname aan de Coopertest.
 • Deelname aan de Maximale Hartslagtest.
 • Q&A via de WhatsApp-groep.

We hebben ook nog twee extraatjes voor je:

 • We zetten je op de lijst voor deelname aan de Social Mile editie op woensdag 5 januari.
 • We zetten je op de lijst voor deelname aan de Interval Training op vrijdag 14 januari en vrijdag 21 januari.

Benodigdheden en instroomeisen:

Behalve een goed humeur en goede zin vragen we je ook om in goede gezondheid deel te nemen.

 • Vanzelfsprekend vinden wij het dat je over geschikte hardloopkleding en schoenen beschikt.
 • Bij de start van het programma kun je 5 kilometer aan één stuk lopen.
 • Bij les #6 en #7 heb je de beschikbaarheid over een sporthorloge met de mogelijkheid jouw hartslag te meten.

Hardlopen voor échte beginners

Ben je nog niet zo ver dat je al 5 kilometer aan één stuk loopt maar klinkt deze cursus je nu al als muziek in de oren? Dan bieden we je na aanmelding, gratis ons 6 weken schema aan waarin je jezelf kunt voorbereiden op deze cursus.

Datum

29 november 2021
Verlopen!

Tijd

19:00 - 20:00

Kosten

€ 69,00

Locatie

Runiversity
L. J. Costerstraat 5
Website
https://www.runiversity.nl
Ledenkorting
Alle leden van Runiversity, via welk abonnement dan ook, krijgen 20% korting op de inschrijving. Gebruik hiervoor de token B0018057, de korting is persoonlijk en gebonden aan het e-mail adres waarmee je bij ons in het systeem staat.

Responses