Social Mile – The Last Mile

SociLoopgroep in Arnhem Social Mile bij Hardloopgroep Runiversityal Mile is lange tijd een begrip geweest in en om Arnhem. Waar we de eerste editie (14 augustus 2013) begonnen met een selecte groep van 5 lopers, groeide we in no-time tot een gemiddelde van 20+ deelnemers per editie.

Weer of geen weer. Samen uit, samen thuis. Dat was het credo. Dat werd door velen omarmt en meestal hielden we het droog. Maar hoe tof het was om met stortregen door plassen te stampen, bij een hitte golf een water gevecht te houden en bij een pak sneeuw een balletje te werpen. Hoe dan ook: we liepen!

We liepen jaren!

Tien jaren om precies te zijn. Maar tijden veranderen en dat zie je terug in ons privé leven maar ook in die van de deelnemers. We zien het terug in de de groepssamenstelling en de wisseling van startlocaties. Dat de tijd gevolgen had voor Social Mile werd pas merkbaar met de sluiting van Café Helder. Social Mile werd in haar hart geraakt maar kon langzaam herstellen bij Dudok.

Met een pas herstelde wond hielden de covid-maatregelen geen rekening. We moesten onze activiteiten tijdelijk staken en dat bracht ons in een wat dieper dal maar opende ook onze ogen. De start locatie veranderde wéér en dit keer liepen we vanuit het krachthonk van Runiversity.

Aan alles komt een eind

Zo ook aan de wekelijkse activiteiten van de altijd zo laagdrempelige loopgroep. De frequentie ging van wekelijks naar maandelijks. Gratis ging naar betaald (al was dit slechts om de bar gevuld te houden) en opeens werd vooraf aanmelden een begrip. Deze veranderingen hebben een enorm effect gehad op Social Mile. Twijfels over het terugdraaien van genomen besluiten en die afspiegelen met de persoonlijke agenda en wensen… Daarbij zien we ook dat de behoefte naar een ‘product/dienst’ als Social Mile lijkt te zijn afgenomen. Met pijn in ons hart is besloten om dit hoofdstuk af te sluiten. We lopen nog één keertje Social Mile op de vertrouwde woensdagavond op het oude-vertrouwde 20:00u. Maak je klaar voor: The Last Mile.

Tin, kristal, staal of rozen

Welke benaming je er ook aan geeft. We vieren deze dag ook onze verjaardag. Ons tweede lustrum. Het 10 jarige jubileum van Runiversity. Je bent van harte uitgenodigd hier aan deel te nemen. Als jij mede zorgt voor de sfeer, zorgen wij voor een hapje, drankje en muziekje.

Natuurlijk gaan we ook hardlopen. We zorgen voor een uitgepijld parcours van 1km die we het eerste rondje sámen afleggen. Dat doen we in één groep. Daarna is het aan jou: hoeveel rondjes loop jij in de beschikbare tijd? Met wie wil jij nog een ere rondje lopen? Welke herinneringen halen jullie op? Op deze manier is onze verjaardag toegankelijk voor de meer getrainde en minder getrainde lopers en voor alle tempo’s. Het maakt niet uit tot welke categorie jij jezelf geroepen voelt: als je er maar bent! ♥

Praktisch

Inloop: 19:45u
Start: 20:00u
Eind: 22:00u
Locatie: Krachthonk Runiversity
Afstand: vanaf 1km.
Tempo: rond 06:00 min/km in het gezamenlijke rondje, daarna onbepaald.
Prijs: € 3 per persoon. Inclusief een hapje en drankje.

Datum

16 augustus 2023
Verlopen!

Tijd

19:45

Kosten

€ 3,00

Locatie

Runiversity
L. J. Costerstraat 5
Website
https://www.runiversity.nl
Uitverkocht!

Volgende Edities

Geen evenementen gevonden!

Andere Events

Geen evenementen gevonden!

Responses