Goed zijn is een keuze.


Runiversity is een hardloopgroep in Arnhem. Je kunt bij ons terecht voor specifieke hardlooptraining, de Coopertest, Veldtest, berekenen van hartslagzones, een loopstijlanalyse, personal training en afvalbegeleiding. In onze trainingen staat een persoonlijke aanpak centraal en werken de professioneel opgeleide trainers op basis van jouw eigen ambities aan jouw persoonlijke doelstelling.


BMI Berekenen

Met onderstaande rekentool kun je eenvoudig jouw BMI berekenen. BMI staat voor Body Mass Index en die geeft de verhouding tussen lengte en gewicht van een persoon weer. De BMI-waarde wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht. Ook de trainers van Runiversity gebruiken deze waarde bij de Meet & Weegmomenten in ons Voedingsbegeleiding traject.

Onderstaande formule is gericht op volwassenen. Voor kinderen van 6-17 jaar moeten andere grenswaarden worden aangenomen.


Voer je lichaamslengte in:


Voer je gewicht in:
Decimaal met puntJouw Body Mass Index is:

BMI (kg/m2) Classificatie Risico op co-morbiditeit
< 18,5 Ondergwicht Verhoogd
18,5 - 25 Normaal gewicht Gemiddeld
25 - 30 Overgewicht Verhoogd
30 - 35 Obsesitas I Matig
35 - 40 Obsesitas II Ernstig
> 40 Morbide Obesitas Zeer ernstig


Middelomtrek (taille) is ook belangrijk

Naast het gewicht is het voor je gezondheid belangrijk waar het lichaamsvet zit. Vet in en rond de buik is niet goed voor je gezondheid. Meet daarom ook je tailleomvang.

TOP