Goed zijn is een keuze.


Runiversity is een hardloopgroep in Arnhem. Je kunt bij ons terecht voor specifieke hardlooptraining, de Coopertest, Veldtest, berekenen van hartslagzones, een loopstijlanalyse, personal training en afvalbegeleiding. In onze trainingen staat een persoonlijke aanpak centraal en werken de professioneel opgeleide trainers op basis van jouw eigen ambities aan jouw persoonlijke doelstelling.


Hartslagzones berekenen

Met onderstaande rekentool kun je jouw hartslagzones berekenen. Dit model kent vijf zones waarbij DH (H = herstel) de 'herstelzone' is. Dat betekent lichte inspanning waardoor de doorbloeding goed op gang komt. Bij iedere schaal gaat de intensiteit omhoog. Zo is zone D1 tussen 80% en 85% van jouw maximale hartslag. In de tabel geven we je de waarde van 82,5%, dit noemen wij het centrum van de hartslagzone. Train je rond deze waarde, dan zit je goed in de zone.

De afsluitende zone is DT (T = tempo). Deze zone is 95% tot 100%. De meest intensieve en zeker niet de makkelijkste hartslagzone. Deze zone betrekt het anaerobe trainingsgebied.

Weet je jouw maximale hartslag niet, dan kunnen we met de Veldtest helpen deze te bepalen.


Wat is jouw maximale hartslag?


Zone % Hartslag
DH < 80%
D1 82,5%
D2 87,5%
D3 92,5%
DT 97,5%

TOP