Coopertest

De Coopertest, die de meeste herkennen van de gymles van vroeger, is in de jaren 60 ontworpen vanuit defensie. Daar werd de maximaal-test ingezet om het uithoudingsvermogen van de militairen te meten. Zowel bij defensie als bij de gymles word je beoordeeld op jouw uithoudingsvermogen; voor een goede score wordt een bepaalde fitheid van je verwacht. Deze wordt bepaald aan de hand van de afstand die je loopt in 12 minuten, jouw geslacht en leeftijd.

Runiversity heeft de Coopertest ook omarmt maar niet om jou te beoordelen op jouw fitheid. We vertellen je ook niet of je goed of slecht scoort conform de beoordelingscriteria.

Wat we wel doen met jouw Coopertest score

Wij gebruiken deze maximaal-test als tool om te bepalen waar je staat met jouw conditie, zonder hier een oordeel aan te stellen. Aan de hand van jouw testscore kunnen we namelijk tempotabellen opstellen waarmee je jouw interval training heel specifiek kunt uitvoeren. In onze ogen cruciaal voor het uitvoeren van efficiënte trainingen! Zeker omdat nou juist die trainingen zo moeilijk zijn; we zien veel atleten juist véél te hard of te langzaam gaan.

Wist jij bijvoorbeeld dat je, in jouw interval training, voor iedere afstand een ander tempo zou ‘moeten’ lopen?

Wanneer je efficiënt(er) gaat trainen zul je merken dat je (aerobe) uithoudingsvermogen toeneemt. De tempo’s van de intervallen worden in dat geval ook makkelijker om uit te voeren. Een goede reden om dus om de Coopertest regelmatig te herhalen en de tabellen bij te werken. Bij Runiversity kun je ieder kwartaal terecht voor deze maximaal-test.

5 redenen om je in te schrijven:

  • Begeleiding voor, tijdens en na de test;
  • Gelopen afstand wordt op de meter nauwkeurig opgemeten;
  • Het laatst behaalde resultaat wordt bewaard in jouw account;
  • Je ontvangt een persoonlijk tempotabel met jouw trainingswaarden;
  • Als je een lidmaatschap hebt bij Runiversity, wordt jouw TrainingPeaks-profiel bijgewerkt.

Speel met onze rekentools om uit te vinden hoe hard je moet lopen om een bepaalde afstand te lopen of schat jouw VO2Max.