Sportrusten Veldtest

De Veldtest is net als de Coopertest een maximaal-test. We nemen hem volgens het Sportrusten protocol af wat betekent dat we de loopsnelheid heel geleidelijk opbouwen. Samengevat: we starten op 7 km/u en na een aantal minuten versnellen we met een 1 km/u. Dit nieuwe tempo houden we twee minuten vast waarna om daarna te versnellen met 1km/u. Die stap herhaalt zich net zo lang totdat je de trainer niet meer kunt bijhouden.

Coaching tijdens de Veldtest

De trainer die voorfietst houdt het tempo in de gaten. Jouw taak is hem of haar zo goed mogelijk bij te houden. Onderweg kan de trainer je tips geven waardoor je mogelijk nét iets meer uit de test kunt halen.

De Veldtest is niet makkelijk

De test is alles behalve makkelijk. Niet voor niets een maximaal-test. We willen immers aan het einde van de test jouw maximale hartslag kunnen bepalen en daarvoor zul jij erg diep moeten gaan. De test is pas ten einde wanneer je de trainer niet meer kunt bijhouden of wanneer je van hem of haar een teken krijgt. Volg de instructies van de trainer altijd op!

Aan het einde van de test weten we jouw maxHF goed te schatten en kunnen we ook jouw vermoedelijke omslagpunt berekenen. Behalve die twee waardevolle cijfers kunnen we ook nauwkeurig vaststellen hoe jouw trainingszones er uitzien zodat je optimaal kunt trainen.

  • Doe je mee met de Veldtest in groepsverband? Dan kun je de resultaten dezelfde dag nog in jouw account terugvinden.
  • De Veldtest is een onderdeel in het Ich bin ein Marathoner programma en is gratis voor Ambassador atleten.
  • De Veldtest kan ook in een personal training worden afgenomen. Je kunt de resultaten dezelfde dag nog in jouw account terugvinden. In een PT-sessie is de test prima te combineren met een uitgebreide Loopstijlanalyse voor een gereduceerd tarief.
  • NiveauLevel 3
  • DatumNeem contact met ons op
  • Trainingsduur60 minuten
  • Prijs€ 13 in groepsverband € 55 als PT-sessie