Debbie en haar laatste marathon training

Debbie en haar laatste marathon training bij loopgroep Runiversity in Arnhem

Door flinke veranderingen in haar agenda en het beginnen van een eigen onderneming bleek het nodig om tijd en energie anders te verdelen. Het stoppen met trainen bij Runiversity hoorde daar helaas ook bij maar Debbie zal nooit zomaar een deur dicht gooien. Ze besloot vorig jaar om nog één keer te trainen voor een marathon. Ze wilde natuurlijk een prima tijd lopen maar het moest ook een herinnering voor het leven worden. Een marathon op eigen bodem was wat haar betreft niet voldoende. Het duurde niet lang voordat Marathon de Paris als plan op tafel kwam te liggen nog geen week later waren de inschrijvingen een feit. Niet veel later waren ook de boekingen voor de reis en het hotel gemaakt en was het slechts een zaak van kilometers maken, trainen en aftellen tot raceday.

De progressie in de training was goed. We waren op dreef en de sfeer was goed. Met nog een maand voor de start kwam de uitbraak van het Corona virus. De ene na de andere hardloopwedstrijd werd afgezegd en we zagen de bui al aankomen. Toch hoop je op doorgang en ontken je dat afgelasten de beste optie is. Uiteindelijk kwamen de Franse woorden ook bij ons terecht en was het niet eens nodig om het persbericht te vertalen. De inhoud konden we wel raden.

De uitbraak gooide roet in het eten gooide: géén hardloopwedstrijden, géén marathon, géén doel… Als genade klap: géén gezamenlijke trainingen meer op last van de overheid!

Officieel afscheid nemen van elkaar in het krachthonk met een ‘laatst training’ was er dus ook niet bij. Zo zet je alles op alles, en zo heb je niets meer. Dat met die hele corona pandemie veel ergere dingen zijn gebeurd staat buiten kijf. Toch is de teleurstelling uitgesproken. Met de versoepelingen wisten we Debbie nog een keer naar een training te komen. Een afscheidstraining: een intervaltraining met 100-tjes om nog één keer he-le-maal los te kunnen gaan.

Debbie heeft gemerkt dat haar hardloopconditie niet meer marathonproof is. Maar denk niet dat ze stil heeft gezeten; ze heeft de skates aangetrokken en Schuytgraaf verkend. Afgelopen week legde zelfs haar eerste skate marathon af en zien wij het nog wel een keer gebeuren dat ze de combinatie-wedstrijd in Berlijn accepteert: op zaterdag de marathon skaten, op zondag rennen. Kom je dan wel wel weer bij ons trainen?

Een andere hamvraag… Wie neemt de plek van Deb in ons team over? 😃