Epic Moment

Alternatieve Midwinter

Ruim van te voren wisten we dat de Midwinter Marathon in Apeldoorn niet door zou gaan. Dit alles door de toen geldende coronamaatregelen en sobere vooruitzichten. Toch hadden de atleten van loopgroep Runiversity een trainingsdoel gesteld en daar wilde we natuurlijk wel naar toe blijven werken. Een hardloopwedstrijd is een mooi moment om de individuele positie in het proces te checken en het vervolg van het proces waar nodig bij te schaven. Het is leerzaam, leuk en bovendien ook gezellig.

De maatregelen lieten inmiddels meer toe en heeft ons doen besluiten een alternatieve race te lopen. Eigenlijk net als bij Rondje Plas zette we ‘evenement’ op die dient als simulatie training: de Alternatieve Midwinter. De adrenaline kick is misschien een fractie lager maar de prestatie die we van de atleten vragen was gelijk.

Het weekend begon op vrijdag met wat regen en vooral veel wind. Dit hebben we dan ook zeker gemerkt in de Interval Training. De zaterdag zagen we een schitterend zonnetje, was de wind wat kalmer geworden en er was geen druppel gevallen. Dat de vrijdag een goede voorbereiding bleek voor de zondag was vooral te merken aan de hoeveelheid regen en wind. Vanaf het moment de ogen open gingen tot laat nadat iedereen weer thuis was heeft het aan één stuk door geregend. Een nat-pak-garantie. De wind ontbrak ook niet en hadden we zo’n 30 tot 40% van het parcours tegen. Veelal zijwind maar gelukkig ook af en toe in de rug.

Ondanks het weer – was dan ook gelijk de after party inkort – is het wel weer een memorabele dag geworden en zijn de benodigde kilometers gelopen. Hieronder foto’s van André en Ron.