SM21.5 – Freedom Trail

Op 5 mei vieren we bevrijdingsdag. Het geluk treft ons dat we hedendaags in vrijheid mogen leven – al voelt dat tegenwoordig misschien toch wat anders door corona en bijkomende perikelen. Toch is het belangrijk om WOII en Corona niet met elkaar te verwarren of te vergelijken. Deze editie liepen we met Social Mile een ronde door het centrum ter nagedachtenis aan hen die we zijn verloren in de oorlogsstrijd. Dit deden we door het lopen van de Freedom Trail.

De Freedom Trail is een bestaande route in het centrum en is gekenmerkt met de rode stoeptegels waarop een Pegasus is afgebeeld. De Pegasus was het symbool van de Britse Airborne Troepen en de kleur van de stenen typeert aan de kleur van de baret die deze soldaten droegen. Hiermee heb je de eerste feitjes al te pakken.

Uitgerust met de route en een videocamera gingen de deelnemers van vanavond in drietallen op pad. Met de locaties random verdeeld waren de doelen duidelijk en kon onze reis door de geschiedenis beginnen.

Onze reis delen we graag middels een interactieve map. De route, de markante plaatsen en gebeurtenissen zijn hier in verwerkt en de moeite waard om eens na te lopen.

Details

Ontdek de stad met Social Mile

Social Mile is een loopgroep in Arnhem waarbij de leden als padvinders door de stad lopen. Op zoek naar de smalste steegjes, plekjes waar ze nog nooit zijn geweest, gekoppeld aan een thema of als een trivia spel over de Gelderse hoofdstad. We verrassen je daarmee met een bezoek aan een van de stadsparken, de haven of koppelen verschillende woonwijken aan elkaar.

Geplande Edities

Geen evenementen gevonden!