Field Lab

Coopertest

De Coopertest ken je ongetwijfeld nog van vroeger, de gymles werd regelmatig ingevuld met deze inspanningstest. Toen was het doel om zo ver als mogelijk te komen en op basis van de gelopen afstand werd je beoordeeld met een rapportcijfer. Als je bij Runiversity traint is het doel van de Coopertest gelijk: een zo’n groot mogelijke afstand lopen in 12 minuten.

Wat wij doen met het testresultaat van de Coopertest

Wij geven je geen rapportcijfer. Sterker nog, we stellen überhaupt geen oordeel over de afstand die jij loopt in de Coopertest. Mits je maar het onderste uit de kan hebt gehaald, het is immers een maximale inspanning die we van je vragen.

Op basis van de afstand die jij loopt berekenen wij het gemiddelde tempo. Dat tempo gaat in ons systeem en met behulp van een formule en onze ervaring stellen wij een intensiteit tabel op. Dat is een tabel waarin je kunt aflezen welk tempo je dient te lopen op een specifieke afstand in een Interval Training. Intervallen is in onze visie namelijk véél meer dan alleen maar héél hard lopen.

Een interval training kun in intensief en extensief uitvoeren. Er zijn korte en langere afstanden. Met onze intensiteit tabel haal je de beste trainingsprikkel uit iedere interval training. Zo is er nooit sprake van onder- of overtraining.

Op een moment dat het jou uitkomt

De Coopertest is altijd te plannen als Personal Training. Hiervoor geldt het standaard PT-tarief van 59,95. Dit is inclusief resultaatverwerking.

Eerstvolgende groepssessie

De Coopertest in groepssessie is voordelig en motiverend.
Geen evenementen gevonden!

Op een moment dat het jou uitkomt