Field Lab

Lactaat Test

Met de Lactaat Test voor hardlopers meten we de intensiteit van jouw training en kunnen we het omslagpunt berekenen. Dit doen we door het afnemen van een paar kleine bloeddruppeltjes en de registratie van enkele variabele zoals snelheid en hartslag.

Achter het protocol dat Runiversity hanteert zit een hele wetenschappelijke achtergrond. Gelukkig is de test zelf niet zo’n rocket sience en zit je ook niet vastgebonden aan allerlei monitoringsapparatuur. Wat je wel kunt verwachten is een maximale inspanning waar je trapsgewijs naar toe werkt. Tussen iedere trede nemen we een klein bloedmonster af die we analyseren.

Met de Lactaat Test weten we nauwkeurig te bepalen hoe jouw trainingszones er uit zien en kunnen we – in tegenstelling tot de Maximale Hartslagtest – vaststellen waar jouw aerobe en anaerobe drempel liggen. Een betere basis is er niet voor het maken van een persoonlijk trainingsschema!

Het Field Lab van Runiversity kenmerkt zich aan het feit dat wij onze testen niet in een laboratorium afnemen maar in de buitenlucht. De test wordt dus niet in een gestandaardiseerde ruimte afgenomen. Een groot voordeel vinden wij, want wanneer train je in zo’n ruimte?

De Lactaat Test duurt een uur en is prima te combineren met de Zweet Test en Loopstijlanalyse.

 

Op een moment dat het jou uitkomt

De Lactaat Test is altijd te plannen als Personal Training. Hiervoor geldt het standaard PT-tarief van 59,95. Dit is inclusief resultaatverwerking.

Eerstvolgende groepssessie

De Lactaat Test in groepssessie is voordelig en motiverend.

Op een moment dat het jou uitkomt

De Lactaat Test is te plannen als Personal Training. Het tarief is 89,95 per afname. Dit is inclusief resultaatverwerking, nabespreking en materialen.