Field Lab

Loopstijlanalyse

De loopstijlanalyse is gericht op recreatieve hardlopers van ieder niveau. De beginnende maar ook de gevorderde hardloper heeft er baat bij om de eigen manier van lopen eens onder de loep te nemen. Want zeg nu zelf; kijk je nooit naar andere lopers en vorm je daar nooit een mening over (of die nu positief is of misschien wat minder positief)?

Met de loopstijlanalyse van Runiversity kijken we naar jou. Jouw situatie, hardloopervaring en ambitie zijn bepalend voor de wijze waarop we jouw loopstijl beoordelen. Goed om te weten: we keuren je nooit af. Wat we wel doen is je informeren over verbeterpunten in jouw loopstijl met blessurepreventie als voornaamste doel.

Je loopstijl verbeter je niet van de een op andere dag. Het is een proces waarin je veel moet oefenen en dat verloopt per persoon heel verschillend. Zo kan iemand met een ‘ruwe’ loopstijl vrij eenvoudig enkele aspecten oppoetsen en al snel voortgang boeken terwijl iemand met een eigenlijk al prima loopstijl verbetering moet zoeken in de meer verfijnde zaken.

Hoe gaan we te werk bij de loopstijlanalyse?

We doen samen een warming up. Onderweg mag je over jezelf vertellen. Eenmaal terug bij onze trainingslocatie gaan we direct door naar de analyse. Die bestaat uit de opname van 3 video’s: vooraanzicht, achteraanzicht en zijaanzicht.

De beelden bekijken we samen en we pakken direct één of meer aspecten op waar je direct mee in de praktijk aan de slag kunt gaan. Er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen en te oefenen.

Na onze afspraak bekijken wij de beelden nog eens in alle rust terug en schrijven hetgeen wat we zien en hebben besproken voor je uit. Het advies kan bestaan uit gerichte looptechnische aanwijzingen of specifieke oefeningen. Waar mogelijk doen we dit met voorbeelden.

Op een moment dat het jou uitkomt

De Loopstijlanalyse is altijd te plannen als Personal Training. Hiervoor geldt het standaard PT-tarief van 59,95. Dit is inclusief resultaatverwerking.

Eerstvolgende groepssessie

De Loopstijlanalyse in groepssessie is voordelig en motiverend.

Op een moment dat het jou uitkomt

De Loopstijlanalyse is te plannen als Personal Training. Hiervoor geldt het standaard PT-tarief van 59,95. Dit is inclusief resultaatverwerking.