Global Running Day 2018

Global Running Day 2018

Global Running Day, steevast op de eerste woensdag van juni. De dag waarop we de sport hardlopen vieren. Voor ons is deze feestdag niet helemaal nieuw meer, we vierden deze dag nu voor de vierde keer. Want wat een geluk dat wij steevast iedere woensdag hardlopen onder onze vlag Social Mile! 😉 Nog een reden extra om met ons mee te gaan hardlopen of een hardlooptraining te plannen.

Fun fact: Global Running Day is begonnen in de Verenigde Staten. In 2009 om precies te zijn. Pas sinds 2016 is deze dag internationaal gegaan en legden meer dan 2.5 miljoen mensen de ‘belofte’ af om op deze ene dag te zullen hardlopen. Deelnemers vanuit 177 verschillende landen legden samen meer dan 9.2 miljoen Engelse Mijl af. Dat zijn 14,720000 Nederlandse kilometers!

Global Running Day – Dutch Edition

Dit jaar pakte de Atletiekunie uit door deze dag uit te lichten – ‘Dutch Edition’.  zodoende nog meer Nederlanders over de streep te halen om te bewegen. Met een eigen website waar meer dan 3400 mensen de belofte hebben afgelegde te zullen deel te nemen.

Onder andere Emy Theunissen – medewerker (Wedstrijdsport) van de Atletiekunie – trekt aan de kar om van Global Running Day iets groots te maken in Nederland. Voorgaande weken hadden wij contact met haar en wisten we haar uit te dagen mee te lopen bij Editie #301. Ze heeft daarmee de primeur te pakken om als eerste bondsmedewerker met ons op pad te zijn gegaan.

NB: mocht je het niet weten, Runiversity (en daarmee dus ook Social Mile) is aangesloten bij de KNAU. 😎

Heb jij al de nodige stappen ondernomen om kans te maken op een fancy trip naar de Marathon van Valencia?

  • Download deze afbeelding: https://cpvb.nl/socialmile/wp-content/uploads/sites/8/2019/05/GRD_INSTA_1080x1080_ikren.jpg
  • Post de afbeelding op Instagram met deze hashtags: #SocialMile #Runiversitynl #GlobalRunningDay #Arnhem
  • Tag @Runiversitynl en @Atletiekunienl in jouw instapost
  • Bevestig je ‘belofte’ voor deelname op https://www.globalrunningday.nl
  • Upload op bovengenoemde website een hardloopselfie

Editie #301

Hier kunnen we kort over zijn: geslaagd. We moesten de avond delen met de Bedriegertjes Trail in Rozendaal maar liepen toch nog met 17 man sterk door Arnhem haar mooiste stadsparken. Hardlopen door Sonsbeek en Zypendaal is fantastisch: onverhard, verhard, klimmen, dalen, groen, geen pad het zelfde en als je jouw hoofd leegloopt hoor je tientallen vogeltjes fluiten en zie je hertjes en eekhoorntjes.

De route die we liepen kende als het ware twee etappes: de eerste was klimmen, de tweede was dalen. De FAF-groep had het tempo er aardig in zitten, dat we die vogeltjes, hertjes en eekhoorntjes hebben gemist kan dus best kloppen… Of ze waren zelf een eindje hollen; het was immers Global Running Day. 😝

Related Articles

Virtual Mile

Het Coronavirus heeft invloed op ons allemaal. Gelukkig is het hardloopvirus ook erg besmettelijk en houden we de symptomen in stand met de Virtual Mile.

Virtual Mile Sequel

The Sequel. Het vervolg op de 6 weken durende Challenge is als het ware een Checkpoint Race waarbij je jouw eigen startnummer kunt opspelden. Wie verdient de meeste punten en loopt er met de eer vandoor?