Trainen voor de (halve) marathon

Marathon project

Geprikkeld om een (halve) marathon te lopen? Wordt het je eerste of denk je dat je er meer uit kunt halen? Je bent bij Runiversity aan het juiste adres. Wij halen kracht uit het mengen van debutanten en marathon-liefhebbers in één trainingsgroep en laten ze van elkaar leren. Zo is niet alleen jouw coach een ervaringsdeskundige en de vraagbaak, in de loopgroep barst het van (veelal praktische) kennis.

In december start Runiversity met een programma om jou optimaal voor te bereiden op de marathon. Atleten voor de halve marathon zijn bij ons niet minder en doorlopen bij ons hetzelfde traject. Het trainingsschema is natuurlijk anders maar de fysieke testen, het belang van hydrateren voor en tijdens de wedstrijd en nog veel andere aspecten zijn precies hetzelfde.

Enschede Marathon

Het moment dat centraal staat is de Enschede Marathon op 16 april 2023. Op deze dag kunnen atleten van Runiversity uitkomen op verschillende afstanden:

  • 10km
  • Halve Marathon
  • Hele Marathon

Het voornemen is om als Team naar Enschede te gaan en te schitteren in het startvak. Nadat iedereen de race heeft gelopen en met zijn of haar medaille pronkt mag de groepsfoto natuurlijk niet ontbreken. Zo ook het koude biertje niet.

Het samen trainen voor hetzelfde evenement en samen naar de startvakken lopen en de gezamenlijke afsluiting verbroederd en maakt jouw (halve) marathon nog mooier dan wanneer je dit allemaal alleen moet doen.

Timeline van het project

12 december 2022

Trainen voor de (halve) marathon!

We gaan van start met de eerste training naar het grote doel van voorjaar 2023. De (Halve) Marathon van Enschede. Deze dag moet natuurlijk onvergetelijk zijn maar ook de weg ernaartoe moet mooi zijn.

Runiversity gaat je met plezier begeleiden met een persoonlijk schema, uitdagende groepstrainingen en informatieve bijeenkomsten om je optimaal voorbereid in het startvak te zien glunderen. Jij zal daar met zelfvertrouwen staan!

12 december 2022
19 december 2022

College: Hydrateren

Net begonnen aan het nieuwe traject en we stappen al meteen de schoolbanken in. Dit College gaat over hydrateren en jouw ‘hydratatieplan’.
We duiken in het belang; de pro’s en cons van hydrateren tijdens trainingen en hardloopevenementen en we bieden je een sample pakket aan van onze partner Victus.
“Smaakt lekker. Viel goed op de maag en leek ook wel extra energie te geven.”
19 december 2022
09 januari 2023

Coopertest

We gebruiken de Coopertest als maximale inspanningstest om jouw uithoudingsvermogen te meten en daarmee jouw trainingen specifieker kunnen opstellen. Zo weten we dat je de plank niet mis zult slaan en je het optimale haalt uit het programma.

Het enige wat je er voor hoeft te doen is 12 minuten te lopen.

09 januari 2023
16 januari 2023

Maximale Hartslagtest

De Maximale Hartslagtest is een andere inspanningstest die weer andere data oplevert dan de Coopertest. Uiteraard leggen we ze naast elkaar; het analyseren is begonnen.

Deze inspanningstest helpt ons om voor jou hartslag-trainingszones op te stellen; die zal je zeker nodig hebben in het traject naar de (halve) marathon. Bovendien helpt de data op de langere termijn om ons inzicht te geven in jouw individuele groeiproces.

16 januari 2023
30 januari 2023

Bekertjes Training

De bekertjes training hebben we vaker verzorgd. Het lijkt wat knullig of onzinnig maar er zijn talloze ongelukkige situaties die kunnen ontstaan bij een verzorgingspost. Wij simuleren een aantal extreme situaties, horen de ervaringen van andere atleten en delen een paar praktische tips.

Je gaat in ieder geval niet met dorst naar huis.

30 januari 2023
RECAP

Hamburg Marathon

Redmar Rieter persoonlijk trainingsschema Haspa Marathon HamburgEen persoonlijke terugblik van Redmar Rieter op zijn persoonlijke record op de Hamburg Marathon met een persoonlijk trainingsschema bij Runiversity Arnhem.
“Je marathon PR willen verbeteren is een ambitieus en prachtig doel maar het betekent ook dat je genoeg moet trainen.”
RECAP
05 februari 2023

Midwinter Marathon

De atleten van Runiversity die voor de marathon trainen starten op de 25km. Het is een simulatie van de marathon waarbij pacing en hydratatieplan worden gevolgd.

Hetzelfde geldt voor de halve marathon atleten; die starten op de 16em met dezelfde opdracht.

500m
8km
10em
25k
05 februari 2023
05 maart 2023

Achtkastelenloop

Een uitstekende trainingsloop voor de Marathonlopers van Runiversity. Ze starten hier op de 30 kilometer en kunnen hun deelname als een simulatierace zien.

De atleten die voor de halve marathon trainen, lopen de halve. De 10km-atleten starten op de 10. Ook voor hen de opdracht het eind doel te simuleren.

10km
½ Marathon
30k
05 maart 2023
19 maart 2023

Stevensloop

De atleten van het halve marathon programma vlammen op de 10km. Zij die gaan schitteren op de hele marathon doen deze dag de halve.

Het is een simulatierace voor wat betreft de wedstrijdspanning en voorbereiding maar niet qua pacing. We gaan vol gas over het parcours!

5km
10km
½ Marathon
19 maart 2023
20 maart 2023

Club Quiz

Na de training duiken we het honk ik voor een Club Quiz waarin allerlei vragen worden gesteld. Uiteraard gaat de winnaar van de Quiz met een prijs naar huis.

Thema’s die aan aan bod zijn onder andere hydrateren, taperen, de marathon, Runiversity en natuurlijk de atleten.

20 maart 2023
02 april 2023

Simulatie Training

Als laatste lange duurloop voor de aankomende (halve) marathon lopen we als team een simulatie training.

Je krijgt een heel specifieke opdracht mee op zak waarmee we de wedstrijddag simuleren. We calculeren zelfs reistijd in.

02 april 2023
03 april 2023

College: Taperen

Twee weken voor #Raceday. We lopen eerst een intensieve interval training en schieten daarna door een aantal sheets over ‘Taperen’: de hoe en wat staat centraal en worden aangevuld met praktische handvatten.

03 april 2023
16 april 2023

Enschede Marathon

Het Mayor Goal van het voorjaar voor de atleten van Runiversity. Afhankelijk van de individuele doelstellingen starten we op de hele of halve marathon voor een PR attempt of pacingsklus voor een teamgenoot.

1km
10km
½ Marathon
Marathon
16 april 2023
17 april 2023

Medal Monday

De maandag na de grote dag. Spierpijn is gegarandeerd en die staat centraal in deze training. Training? Ja! We gaan voor actief herstel met een Shake Out Run en pronken met onze medaille, we praten na over de mooie en zware momenten in de race.

17 april 2023

Wat is jouw plan?

Ons projectplan lijkt ons duidelijk. Heb jij al een plan? We heten je van harte welkom als je jezelf bij onze trainingsgroep wil aansluiten. Dit kun je op verschillende manieren doen: Remote, Remote+ en met een Sportrusten trainingsschema.

Remote

40,- per maand

Persoonlijke intake
Schema tot 4 weken vooruit
Schema gebaseerd op persoonlijk doel
Onbeperkt revisies
24/7 Q&A
Inclusief Structured Workout Files
Monitoring & Feedback van trainingsproces
Aansluiting bij onze Colleges

EXTRA
Gratis Krachttraining programma's
25% Korting op individuele Field Lab Testen
50% Korting op Clubdagen


Exclusief eenmalig 30,- voor het Running Shirt

Remote+

60,- per maand

Alles van Remote en:

Eens per week een thematische groepstraining onder begeleiding van een KNAU-gecertificeerde trainer.

Training op maandagen van 1900u-2030u.

EXTRA
Gratis e-learning Hydrateren
Gratis e-learning Taperen


Mogelijk inclusiecriteria van toepassing.
Nog 2 plekken!

Sportrusten

99,- eenmalig*

Schema volgens de bekende Sportrusten methode
Inclusief de 'Veldtest'
Inclusief het boek De Marathonrevolutie & Verademing
Aansluiting bij onze Colleges
24/7 Q&A
Toegang tot het Sportrusten forum

Exclusief eenmalig 30,- voor het Running Shirt
Nog 4 plekken!

Zet nu de stap!

Zin om je vast te bijten in de hele of halve marathon? Stuur ons een berichtje en we pakken het traject samen aan.