Simulatie Training

Simulatie Training

02 april 2023

Je moet ingelogd zijn om deze content te kunnen bekijken.

Plan

Als laatste lange duurloop voor de aankomende (halve) marathon lopen we als team een simulatie training. Omdat de tempo’s onderling variëren raken we elkaar in no-time uit het oog. Om toch meer te kunnen spreken van ‘team-effort’, is gekozen voor een kort parcours van 3 kilometer dat meermalen wordt gelopen. Zodoende zullen we elkaar eens of vaker onderweg treffen.

Deze duurloop is een training: een simulatie race.

Het is dan ook het jouw doel om de allerlaatste puntjes op de i te zetten en met een volledig voedings- en hydratatieplan te werken. Dus met het stapelen de dag vooraf, de preloading voor de race, de gelletjes tijdens de race maar ook je strategie ná de race.

Heb je over de strategie nog vragen of twijfels? Stel ze op tijd om eventuele aanpassingen te kunnen doen.

Herinnering

Wellicht dat je de dag na de race spierpijn hebt, dat zal je aan je prestatie helpen herinneren. Daarbij kun je ook de tag Runiversity | Simulatie Training op Strava gebruiken.

Voor de training krijg je helaas geen unieke medaille. In Enschede krijg je die gelukkig wel.

Parcours

Runiversity Arnhem Simulatie Training voor de Marathon

Het parcours is een ronde van 3 kilometer. Nagenoeg vlak en volledig verhard. De noordzijde is het meest fijne, strakke stuk om te lopen maar geeft GPS issues. De oosterzijde kent twee haakse bochten en gaat deels over fietspad en autoweg/stoep. De zuidzijde gaat door het prachtige Immerloo Park en kent drie bruggetjes. Aan deze zijde is ook de start/finish. De westerzijde is prima te lopen maar heeft een stukje waarbij het fietspad is gescheurd door onderliggende boomwortels.

Al met al een eenvoudige ronde maar met voldoende elementen om de focus er bij te moeten houden.

De route wordt volledig uitgepijld.

Deelnemersveld

Op basis van de uitgesproken ambitie is in TrainingPeaks een training voorbereid waarin je jouw targetpace kunt aflezen. De te lopen afstand is afhankelijk van het trainingsdoel 6, 12 of 24 kilometer wat gelijk staat aan 2, 4 of 8 rondes.

VP
2 ronden
4 ronden
8 ronden

Startlocatie en starttijd

We finishen we gezamenlijk om 12:00u. Dat betekent dat je aan de hand van jouw wedstrijdtempo/strategie jouw starttijd moet uitrekenen. In deze simulatietraining houd je geen rekening met eventueel verval.

Parkeren kan bij de nabij gelegen Albert Heijn, de flatwoningen die daar staat of aan de andere kant van het park op Het Duifje. De bus stopt aan weerszijde van het park. Meest makkelijke is toch de fiets, die kun je prima plaatsen bij de start/finish locatie.

De start is in Immerloo Park ter hoogte van het bankje, halverwege de zuidelijke band van het parcours.

Verzorgingspost

Ter hoogte van de start/finish staat een tafel met water, sportdrank en bananen. Al het andere dat je wenst moet je zelf meenemen. Uiteraard kun je dit bij de VP in bewaring leggen maar het is ook raadzaam om alles op zak te houden. Dat doe je immers ook bij de (halve) marathon.

Uiteraard kun je kleding of waardevolle spullen – wel op eigen risico – bij de tafel in bewaring leggen.

De verzorgingspost passeer je iedere 3 kilometer. Iets na de post zal je een emmer vinden voor jouw afval. Houdt het park schoon.

Foto's

Heb je een partner, familielid of weet je een andere relatie die scherpe foto’s kan schieten tijdens ons evenement? Graag! Dan hebben we een mooie aanvulling voor bij de Epic Moments. Uiteraard houden we rekening met een ieders wensen met betrekking tot het portretrecht.

Overige

Vragen, wensen en opmerkingen horen we graag zodat we hier rekening mee kunnen houden en deze pagina kunnen aanvullen of wijzigen waar nodig. Het is dus goed om af en toe eens terug te komen op deze pagina omdat die aan wijzigingen onderhevig kan zijn.

Wedstrijd Tussentijd Berekenen

Wat is je streeftijd op de 10 km?Je tempo is dan:


1 km
2 km
3 km
4 km
5 km
6 km
7 km
8 km
9 km
10 km

Bron: Runinfo.nl

Wat is je streeftijd op de 21.1 km?Je tempo is dan:


5 km
10 km
15 km
20 km
21.1 km

Bron: Runinfo.nl

Wat is je streeftijd op de 42.2 km?Je tempo is dan:


5 km
10 km
15 km
20 km>
21 km
25 km
30 km
35 km
40 km
42.2 km

Bron: Runinfo.nl