Hardlooptrainer

Hij is een geboren en getogen Arnhemmer. Een echte maar zonder het accent. Ooit woog hij 106 kg en was hij al buiten adem nadat hij thuis de trap was opgelopen. Roken, astma, obesitas en verscheidende teleurstellende longfunctietesten waren een draad in zijn leven. Een sportief leven, daar haar had hij geen tijd voor tot dat ene moment in 2012 waarbij de 4Daagse op de ‘bucket list’ kwam te staan.

 

Hij beoefend de sport zelf veel en weet als geen ander hoe belangrijk vrijwilligers kunnen zijn in de organisatie. Hij doet dan ook graag iets terug voor de sport en treedt daarvoor regelmatig op als parcoursmeter voor de Atletiekunie en als Official van de Nederlandse Triathlon Bond.

Wandelen werd al snel toch wat saai en langdradig. Dat moest allemaal wat sneller waarna ook de Bridge to Bridge (toen nog de 3 mijl) kon worden afgevinkt. Slechts negen maanden nadat hij was begonnen met hardlopen vinkte hij ook de marathon af. “Couch-to-Marathon, achteraf enorm leerzaam en een ongelooflijk stom plan.” zoals hij dat nu noemt.

Hij heeft van alles mee gemaakt; van een runners-high tot een runners-dip en alles wat er tussenin zit.

In 2013 kwam Social Mile in het leven. Het samenlopen geeft (nog steeds) energie en motiveerde hem uit die runners-dip back on track te komen.

Vanuit Social Mile kreeg hij veel vragen over het hardlopen en techniek en zelf wilde hij ook wel sneller en beter leren lopen. Dat zette hem aan om meer te leren over de sport en het volgen van een opleiding tot hardlooptrainer.

Het is zijn ambitie andere hardlopers te helpen hun eigen ambitie na te streven. Hij werkt graag specifiek en doelgericht om zijn kennis en kunde het beste toe te passen. Hij richt zich op twee specifieke doelgroepen die nogal uiteen liggen:

  • De recreatieve hardlopers die gemotiveerd zijn deel te nemen aan evenementen en daarbij uitdagende doelen (tijd/afstand) stellen, en niet bang zijn voor feedback, intensieve trainingen en verandering in hun loopstijl en -techniek.
  • Zij die dromen van een flink gewichtsverlies en daarvoor bereid zijn hard (lichaamsbeweging) te werken, waar nodig hun levensstijl aan te passen, er een sportief en gezonde levensstijl op na willen houden en een schop onder de kont van de trainer durven te incasseren.

ZIJN TROTSE PRESTATIES

Enschede Marathon 2019 | 42.2 km – 03:16:14PR
Vuurtorentrail Ameland 2019 | 63 km Ultra trail – 06:58:49
Triathlon Stroombroek 2018 | ¼ afstand – 02:28:01

SHOW OFF

Met zo’n 26 marathons, 7 Ultra marathons, een Iron Viking en talloze halve marathons en een kwart triathlons op zijn naam, denkt hij dat over de nodige duurloop-ervaring beschikt om iemand daar goed in te begeleiden.