Goed zijn is een keuze.


Runiversity is een hardloopgroep in Arnhem. Je kunt bij ons terecht voor specifieke hardlooptraining, de Coopertest, Veldtest, berekenen van hartslagzones, een loopstijlanalyse, personal training en afvalbegeleiding. In onze trainingen staat een persoonlijke aanpak centraal en werken de professioneel opgeleide trainers op basis van jouw eigen ambities aan jouw persoonlijke doelstelling.


De hardlooptrainer

Chantor Pascal van Beek. De partner van Kim. De vader van Tygo. Die man met de baard. De baas van Social Mile.

Zijn moment of show-off

Enschede Marathon in 03:16:14 (2019), Vuurtorentrail Ameland 63k trailmarathon in 06:58:49 (2019), ¼ Triathlon Stroombroek in 02:28:01 (2018), Iron Viking (2018)

Zijn herkomst

Hij is een geboren en getogen Arnhemmer. Een echte maar zonder het accent. Ooit woog hij 106 kg en was hij al buitenadem nadat hij thuis de trap was opgelopen. Roken, astma, obesitas en verscheidende teleurstellende longfunctietesten waren een draad in zijn leven. Een sportief leven, daar haar had hij geen tijd voor tot dat ene moment in 2012 waarbij de 4Daagse op de 'bucket list' kwam te staan.

Wandelen werd al snel toch wat saai en langdradig. Dat moest allemaal wat sneller waardoor hij de 'Bridge to Bridge' op hetzelfde lijstje al snel kon afvinken. 9 maanden nadat hij was begonnen met hardlopen vinkte hij ook de marathon af. "Couch-to-Marathon, achteraf enorm leerzaam en een ongelooflijk stom plan." zoals hij dat nu noemt.

Van zwaarlijvige roker naar trainer

Eenmaal het sportieve leven te hebben geproefd vond hij dat hij nog wat goed te maken had voor al die verloren jaren. Tijdens zijn runners-dip (after marathon issue) kwam Social Mile in het leven en dat bracht hem weer on track. Hij merkte op dat veel mensen hem vragen stelden over het hardlopen zelf en wilde daar beter antwoord op kunnen geven; dat zette hem aan om meer te lezen over de sport maar op den overtuigde het hem ook om de opleiding tot hardlooptrainer te volgen. Het was tevens een eerste professionaliseringsslag voor Social Mile.

Zijn ambitie

Eenmaal als hardlooptrainer aan de slag onder zijn eigen vlag 'Runiversity' gaf hij ook training bij CIKO'66. Hij beoefend de sport zelf veel en weet als geen ander hoe belangrijk vrijwilligers zijn kunnen zijn in de organisatie. Hij doet dan ook graag iets terug voor de sport en treedt daarvoor regelmatig op als parcoursmeter voor de Atletiekunie en jurylid van de Nederlandse Triathlon Bond. Met de komst van zijn zoon is er ook een neuron die 'jeugdatletiek' signalen afgeeft.

Behalve het zogenaamde maatschappelijke aspect is het ook zijn ambitie andere hardlopers te helpen met hun eigen ambitie. Hij werkt graag specifiek en doelgericht om zijn kennis en kunde het beste toe te passen. Hij richt zich op twee heel specifieke doelgroepen die als volgt (concreet) zijn te omschrijven:

  • Recreatieve - maar ambitieuze - hardlopers die gemotiveerd zijn deel te nemen aan evenementen en daarbij uitdagende doelen (tijd/afstand) stellen en niet bang zijn voor feedback, intensieve trainingen en verbeteringen in hun loopstijl en -techniek.
  • Zij die dromen van een flink gewichtsverlies en daarvoor bereid zijn hard (lichaamsbeweging) te werken, waar nodig hun levensstijl aan te passen, er een sportief en gezonde levensstijl op na willen houden en een schop onder de kont van de trainer durven te incasseren.

Toegepaste methodiek in trainingen

De trainingsleer waarop Runiversity zich berust zijn de trainingsconcepten die gebaseerd zijn op recent wetenschappelijk onderzoek en de uitgebreide kennis van de trainingspraktijk. We werken veel op basis van de BK-methode en pose-running.

De belangrijkste (technische) aspecten die de hardlooptrainer in de trainingen aan bod laten komen zijn:

  • Lopen met korte grondcontacttijd;
  • Lopen met een juiste voetlanding;
  • Uitgestrekt lopen;
  • Ontspannen lopen, lopen met de juiste spierspanning;
  • Inhalen vs powerstride;
  • Knie heffen en pendelen.
TOP