*UPDATED* INEOS 1:59 Challenge: Eliud Kipchoge Sub-2 Hour Marathon

Eliud Kipchoge INEOS 1:59 Challenge Marathon

Eliud Kipchoge – de wereld record houder op de marathon (2:01:39 – 2018) die zijn titel afgelopen zondag 29 september dreigde te verliezen. Hij behield hem doordat Bekele slechts 2 seconden te kort kwam. Twee seconden is niets, zou je denken…

Het tegendeel is waar. Kipchoge gaat opnieuw een monster uitdaging aan om geschiedenis te schrijven op de marathon. Eerder liep de marathonloper in het Breaking 2-project (2017) van Nike de marathon in 2 uur en 25 seconden. Dit gebeurde op het Italiaanse circuit van Monza, met een ideale lijn uitgestippeld, met behulp van ervaren pacers en onder begeleiding van een auto die hem uit de wind hield. Zelfs als hij onder de twee uur kwam, zou deze niet door de IAAF als world record worden weggeschreven.

Dit keer pakt hij het anders aan. De INEOS 1:59 Challenge vindt plaats tussen 12-20 oktober In Vienna, Wenen. Een achtdaags tijdframe waarin hij start, omdat het weer kan omslaan en daarmee een ongunstig effect kan hebben. Good to know; ook deze poging zal niet als wereld record op de marathon worden weggeschreven. “This is about history, it’s about leaving a legacy. It’s about inspiring people. It will mean a lot when I run under two hours.” aldus Kipchoge.

Zal Kipchoge geschiedenis schrijven? Kijk op 12 oktober LIVE mee bij Runiversity! Er zijn 10 plaatsen beschikbaar.

Train like a pro.
Wij hebben een kijkje gekregen in het trainingsschema voor Monza. We hebben een uitdagende workout geselecteerd en zullen deze samen voltooien.

Het programma:
07:45u Inloop met koffie/thee.
08:15u Start LIVE Stream op groot scherm.
10:30u Train like a pro.

Ervaar de spanning van een marathon van iemand dichterbij; lees de recap van Redmar die in Hamburg een spetterend record liep die wél meetelt in de classificaties die IAAF stelt.

Related Articles