De hardloopgroep in Arnhem rent iedere woensdag dwars door het centrum of juist daar vandaan. Laat je verrassen met een bezoek aan een van de stadsparken, de haven of vele woonwijken.

MEET US AT OUR GYM
20:00U – L. J. COSTERSTAAT 5

Social Milers zijn er op ieder niveau. Van ervaren marathonlopers tot lopers die slechts eens per week op pad gaan. De diversiteit aan personen en karakters maken Social Mile tot die unieke loopgroep dat er een feestje van maakt.

Verkiezing "meest innovatief van Nederland": loopgroep Social Mile

Social Run

Weer of geen weer. De wekelijkse run gaat altijd door. Je bent nooit alleen.

Zoals bij elke Social Run staat het sociale aspect centraal: de gezelligheid en het ontmoeten van mensen met eenzelfde passie. Blijf na de run dan ook gerust plakken voor de Derde Helft!

Bij deelname ga je automatisch akkoord met onze basis huisregels. Antwoord op al je vragen vind je bij de veelgestelde vragen.
Social Mile hardloopgroep Arnhem

Pace

Samen uit, samen thuis. Het looptempo wordt dus op elkaar aangepast. Soms lever je in, soms zet je een tandje bij.

Team Up

Meestal splitsen we de loopgroep op in twee groepen. Soms ook in drie; dit om aan ieders tempobehoefte te voldoen en voor ieders veiligheid.

Training

Social Mile is géén trainingsgroep. Dat je er een trainingsprikkel aan overhoudt is mooi meegenomen. Wil je wel specifieke training? Kijk dan even bij onze andere activiteiten.

Nooit Alleen

Met een gemiddelde opkomst van 22 lopers sta je er nooit alleen voor. Het weer is dus nooit een excuus om niet te komen.

De Derde Helft

Voor veel lopers is de derde helft net zo belangrijk als de Run zelf. Blijf nog even napraten, drink een potje bier met ons mee.

Every Mile is Magic

One Social Run can change your day, Social Mile can change your life.

Door mee te lopen met Social Mile geef je jezelf over aan de koploper. Je weet van te voren niet wat je kunt verwachten en dat maakt het voor veel lopers ‘spannend’ om eens deel te nemen aan een Social Mile Editie.

Centrum of stadspark? Vlak of klimmen? Easy pace of up-tempo? Zij die over die drempel heen zijn gestapt ervaren meteen de laagdrempelig- en saamhorigheid van Social Mile(rs). We gaan samen uit en komen samen thuis. Dat is dé kernwaarde van de hardloopgroep in Arnhem.

Social Mile heeft inmiddels een ‘harde kern’, aan jou om daar onderdeel van te worden of niet. Bij Social Mile leer je verschillende mensen kennen, kun je steun en toeverlaat vinden maar ontstaan ook hechte vriendschappen en liefdesrelaties.

Social Mile Arnhem Urban

Urban

We scheuren als gekken door de stad, bedwingen iedere trap die we kunnen vinden en niets dat ons in de weg staat.
Trail Run met de Saturday Trail Fever over de Paarse Heide op de Veluwe bij Arnhem met Runiversity

Rural

Even ontstressen, even weg uit de stad. Lekker vlak door het park en glooiend over bospaadjes. Het hoofd leeg.
Social Mile Zomerspelen 2020

Motivation

We halen inspiratie uit alle hoeken en gaten van de stad. Uit variatie en uit het verbreken van comfort-zones.

Pittige Interval Trainingen of de Gemiddelde loopsnelheid berekenen? Dat doe je bij hardloopgroep Runiversity in Arnhem.

Hide & Seek

Als toerist in eigen stad. Geen run is hetzelfde, elke keer komt er wel weer iets nieuws op het pad.

FAQ

Ga uit van een route tussen 8 en 10 kilometer in de directe omgeving. Het kan eens een beetje meer of minder worden.

Afhankelijk van de groepssamenstelling en beschikbaarheid van wegkapiteinen, lopen we meestal in twee groepen waarbij onderscheidt wordt gemaakt in tempo. De A-tjes lopen het snelst gevolgd door de B-tjes en C’tjes.

Een gemiddeld tempo van 05:30 moet je wel in je benen hebben zitten, dit is wat uit de praktijk blijkt wanneer je met ons op pad bent. De A-tjes trappen nog wel eens hard af en schromen er niet voor om richting een pace van 04:30 te gaan.

Weet je jouw gemiddelde loopsnelheid niet? Gebruik dan de rekentool van Runiversity.

De vooraf aangegeven wegkapitein bepaalt de route en inhoud van de editie. Volg zijn of haar instructies op maar houd zelf ook de omgeving goed in de gaten.

Social Mile vindt iedere woensdagavond plaats. We verzamelen aan de L. J. Costerstraat 5 in Arnhem. We verzamelen rond 20:00u om 5 minuten later te vertrekken.

Niet noodzakelijk, wel super fijn. Wanneer je met grote regelmaat verschijnt is lid worden wel een logisch vervolg én je krijgt dan ook jouw eigen Social Mile shirt.

Je hoeft geen doorgewinterde hardloper te zijn. De Social Run’s zijn voor ieder niveau toegankelijk; we hebben de occasional hardloper maar ook fanatieke marathonlopers in ons midden.

We maken ook liever geen exclusie op basis van tempi maar houden wel van duidelijkheid. Als je met een pace van 07:00/km loopt vragen wij ons oprecht af of je wel gelukkig wordt bij ons.

Als je 7.5 kilometer aan één stuk kunt rennen op een snelheid van 11 km/u (05:30) kun je al met ons mee. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke afstand die we afleggen gemiddeld genomen hoger ligt.

Ben je een beginnende hardloper? Kijk dan eens naar de Start to Run workshops van Runiversity.

Zodra je lid wordt de Social Mile Loopgroep wordt jouw eigen shirtje direct geregeld.

In het eerste weekend van iedere maand wordt een bestelling gedaan bij onze leverancier. De levertijd is dan ongeveer drie weken.

De shirtjes worden aan de voorzijde bedrukt met ons bekende schild. Aan de achterzijde komt jouw voornaam. Van de tekst en het lettertype kan niet worden afgeweken en er worden geen ‘nicknames’ gedrukt.

De kosten zijn € 3,- per persoon, per editie. Dit bedrag omvat de transactiekosten, middelen voor de hygiëne en één biertje bij de finish.

Voor iedere editie waar je aan deelneemt krijg je één Miles toegekend. Na tien keer belonen we je met een badge en gratis deelname aan de volgende editie. Er staan nog meer verrassingen voor klaar maar daar wordt je per e-mail van op de hoogte gebracht als het zo ver is.

Om de activiteiten van Social Mile zo leuk en veilig mogelijk te houden zijn er een aantal basis regels opgesteld. Bij deelname aan onze activiteiten mogen wij er vanuit gaan dat jij hier – als deelnemer – mee akkoord gaat.

Laatst bijgewerkt op 10 juni 2020.

Verkeersdeelname Tijdens onze activiteiten bevind je je op de openbare weg waar de algemene verkeersregels gelden; hier heb je je ten alle tijden aan te houden. Daarnaast volgen we de volgende tips op:

 • Loop zo veel mogelijk op de stoep.
 • Indien op de weg gelopen wordt, houdt zoveel mogelijk rechts.
 • Geef elkaar signalen betreft de verkeerssituatie.
 • Ga er nooit van uit dat je voorrang krijgt van andere verkeersdeelnemers.
 • Neem nooit voorrang waar je er geen recht op hebt, tenzij je dit nadrukkelijk krijgt.
 • Groet andere hardlopers.
 • Wanneer de koploper het doorgaande verkeer een stopteken geeft zodat jij en andere Social Milers kunnen oversteken, loop dan altijd achter de koploper langs.

Zorg er ten alle tijden voor dat je duidelijk zichtbaar bent voor al het overige verkeer. Het dragen van voldoende reflecterend materiaal – in de periode dat de zon voor 20:05u onder is – is verplicht. Het dragen van bijvoorbeeld LED verlichting wordt zeer gewaardeerd.

Wanneer je niet in het bezit bent van een reflecterend hesje kun je deze desgewenst in onze webshop bestellen.

Corona Protocol Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij je bij het betreden van het krachthonk vragen je handen te desinfecteren en de ruimte weer zo snel mogelijk te verlaten. We verzoeken je daarna het gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. Voor, tijdens en na het hardlopen proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die ons door de Rijksoverheid wordt verplicht.

Je bent altijd welkom, maar vragen je thuis te blijven mocht je op een of meer van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt.

 • Heb je nu corona?
 • Heb jij nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Ben je genezen van corona, korter dan twee weken geleden?
 • Heb je één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
 • Heb je huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Ben je in thuisisolatie?
 • Woon je in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Eigen risico Deelname aan activiteiten van Social Mile geschiedt op vrijwillige basis en eigen risico. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor enig letsel en/of materiële schade dan wel immateriële schade die deelnemers ondervinden of veroorzaken.

Huisdieren Hoe lief we ze ook vinden en hoe goed hij of zij ook getraind is; voor de veiligheid van mens en dier verzoeken we je huisdieren niet mee te nemen.

Opvolgen aanwijzingen en instructies Het opvolgen van aanwijzingen en instructies van de organisatie dienen direct opgevolgd te worden.

Handel en verkoop Het wordt niet gewaardeerd om zonder toestemming van de organisatie op en/of rondom het activiteitenterrein en de parkeerplaatsen, handelswaren te verkopen en/of te koop aan te bieden.

Promotionele activiteiten Het wordt niet gewaardeerd om zonder toestemming van de organisatie op en/of rondom het activiteitenterrein en de parkeerplaatsen flyers te verspreiden, posters en/of banners op te hangen of andersoortige promotionele activiteiten te verrichten.

Diefstal, verlies, lockers Bij Runiversity zijn géén lockers aanwezig. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun spullen. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, vernieling en/of kwijt raken van spullen. De organisatie adviseert om geen waardevolle spullen mee te nemen naar een activiteit en/of achter te laten in de auto. Wel kun je jouw spullen gedurende de activiteit achterlaten in het krachthonk van Runiversity.

Foto, video en geluidsopname Een ieder die deelneemt aan de activiteiten van Social Mile geeft toestemming voor het maken van video-, foto- en/of geluidopnamen waar de deelnemer mogelijk in (of op) voor zal komen. De organisatie gebruikt deze opnamen voor promotionele doeleinden.

Parkeren en rijwielstalling Fietsen en voertuigen dienen op de daarop aangewezen plaatsen geparkeerd te worden. Indien hier niet aan gehouden wordt, kan het voertuig door de gemeente worden verwijderd.

Overige situaties In situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de organisatie over mogelijk te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend.

Events

scl ml

Social Mile is een Arnhemse hardloopgroep die al sinds 2013 elke woensdag avond een route door de stad – of juist daar vandaan – loopt. Laat trainingsdoelen een avondje voor wat ze zijn, ga er op uit en laat je verrassen.

Samen uit, samen thuis.

Runiversity
Gaasterlandstraat 4
6835KH Arnhem

Contact | Privacy Policy | Tarieven
Algemene Voorwaarden

NL07ABNA0455636303
KVK: 61377600
BTW: NL002190731B05