Hardloopgroep in Arnhem: Runiversity voor ambitieuze doelen

184,95

Ga de uitdaging aan en train mee met de hardloopgroep in Arnhem!

Bedrag is inclusief de extra kosten zoals omschreven in het tabblad op deze pagina.

Specs

Categorie:

Train mee met de Hardloopgroep in Arnhem!

Hardlopen is een laagdrempelige sport. Je begint en eindigt bij de voordeur. Tegelijkertijd is het ook een competitieve sport; we leggen de lat graag hoog voor onszelf, vergelijken ons veel met anderen en lopen geregeld hardloopwedstrijden zoals de Brigde to Brigde, Zevenheuvelenloop of de Rotterdam Marathon. Aan dat lijstje kun je de Marathon van Arnhem toevoegen.

Bij Runiversity wakkeren we graag jouw (halve) marathon ambitie aan

Dat er talloze evenementen zijn geschrapt door het Coronavirus, dat is niets nieuws meer. De meeste hardloopwedstrijden hebben we daardoor wel uit ons hoofd kunnen zetten. Rotterdam Marathon hoopte hun jubileum editie nog te verschuiven maar was onlangs toch nog genoodzaakt ‘De Mooiste’ definitief van de agenda te schrappen. Super jammer, enorm teleurstellend en voor vele zijn trainingsdoelen daardoor verloren gegaan. Zeker wanneer je ook nog al die virtual-races moe bent. Toch weten wij de (halve) marathon als ambitieus doel te stellen. We organiseren hem dit jaar zelf!

We noemen de marathon van Arnhem Rondje Plas en die vindt plaats op 25 oktober. Het parcours is een prachtige ronde van 3 kilometer in Arnhem Zuid bij de Rijkerwoerdse Plas en brengt ons behalve een stoer trainingsdoel ook voldoende uitdaging. Er is namelijk een rijke variatie in ondergrond en het is een herhaling van eenzelfde rondje (you hate it or you love it). Overigens zijn de uitzichten prachtig en biedt de locatie ons prima de gelegenheid een verzorgingspost te installeren zodat we ons tijdens het hardlopen niet zo druk hoeven te maken over het het meeslepen van eten en drinken.

Starttijden en dergelijke details bespreken we gedurende het trainingstraject onderling. Deze marathon is namelijk besloten voor het Runiversity Running Team. Daar kun jij deel van uitmaken! Vind je een hele marathon te veel van het goede? Het programma is ook geschikt voor de halve marathon. Navigeer in onderstaande tabbladen om meer te weten te komen over de inhoud van het programma.

De hardloopgroep in Arnhem

Ons Running Team is klein. Een bewuste keuze zodat we de gelegenheid hebben om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. Gelukkig voor jou is er een plek vrij die je kunt claimen. Je bent meer dan welkom wanneer je:

 • een halve en/of hele marathon wil lopen
 • specifiek en doelgericht wil trainen
 • keihard werken in een interval training niet schuwt
 • huiswerktraining vanzelfsprekend vindt
 • 10 km rond de 50 minuten (of sneller) loopt

Wat je van trainen voor de marathon van Arnhem kunt verwachten

We doen graag een stapje extra als blijkt dat we je hier mee beter tot jouw doel kunnen begeleiden. Standaard onderdeel van het programma is:

 • 2 groepstrainingen per week onder toezien van een gediplomeerd trainer
 • een gepersonaliseerd trainingsschema naar jouw trainingsdoel
 • onbeperkt revisies op het schema
 • monitoring en feedback op jouw trainingsproces
 • 24/7 de gelegenheid om ons te bevragen
 • sportspecifieke kennis om toe te passen met onze e-learnings
 • fysieke testen zoals de Coopertest, Veldtest en soms ook Yasso’s

Iedere maandag om 19:00u vanuit ons Krachthonk in Arnhem werken we aan specifieke elementen. Dit kan de belastbaarheid zijn maar ook loopscholing, souplesse of een combinatie van verschillende elementen. De ene week krijg je een fartlek, de andere week weer een heuveltraining. Het is een variatie van jewelste om jouw lichaam iedere keer weer een nieuwe prikkel te geven. Uiteraard volledig in balans met jouw trainingsschema.

Iedere vrijdag om 19:00u vanuit ons Krachthonk in Arnhem werken we heel specifiek een interval training af. De training is gepersonaliseerd waardoor jij altijd in de juiste zone loopt.

Hoe jouw training gepersonaliseerd wordt is natuurlijk onze kunst. Onze kennis en jouw feedback zijn hier de belangrijkste peilers in.

Als je met Runiversity traint voor een (halve) marathon, dan doen we niet zomaar wat. We gaan doelgericht aan de slag en daar hoort een gepersonaliseerd trainingsschema bij. Je hebt bij ons onbeperkt revisies, je mag je wensen aangeven, we verschuiven de geplande duurlopen als dit beter is voor jouw gesteldheid of agenda.

Kortom: jij bent baas over jouw schema. Wij regisseren en monitoren.

Om jouw trainingsschema te kunnen personaliseren nemen we ook fysieke testen af. Denk aan de Coopertest en de Veldtest. Deze zijn natuurlijk onderdeel van het programma.

Bij dit programma zijn onderstaande 3 online cursussen inbegrepen:

 • Getting Started, welke je leert alle koppelingen en instellingen goed te zetten om optimaal met ons trainingsschema te kunnen werken.
 • Tapering, die je twee weken voor het evenement krijgt om je op voedings- en inspanningsniveau bij te spijkeren in deze laatste fase.
 • Hydrateren, die je twee weken voor het evenement krijgt om je te leren wat, wanneer en hoeveel je zou moeten drinken voor, tijdens en ná het evenement.

De E-Learning Tapering en Hydrateren kosten normaal gesproken € 9,95 per stuk.

De kosten voor de training, het schema en alles wat daar bij komt te kijken hebben we verpakt in een abonnement. Deze kost 55, per maand. Een abonnement duurt 3 maanden en wordt stilzwijgend verlengd per 3 maanden.

Behalve de kosten voor de training, rekenen we eens per jaar (direct bij inschrijving als nieuw atleet en in de decembermaand) 19,95 voor de aansluiting bij de Atletiekunie. Met deze aansluiting kunnen wij de loopgroep beter profileren, onze trainerslicentie behouden, gebruik maken van bepaalde marketingmiddelen, ons bijscholen en ben jij collectief verzekerd.

Daarvoor krijg je overigens korting bij enkele partners van de Atletiekunie, ben je kosteloos lid van de Wandelbond en krijg je bij enkele hardloopwedstrijden korting op jouw inschrijfgeld.

Wanneer je jezelf aan de loopgroep verbonden voelt, waarderen wij het zeer als je ook in onze kleuren loopt. Dit kun je in onze webshop bestellen.