Hardloopgroep in Arnhem: Runiversity voor ambitieuze doelen

184,95

Ga de uitdaging aan en train mee met de hardloopgroep in Arnhem!

Bedrag is voor drie maanden training inclusief de aansluiting bij de Atletiekunie.

Specs

Categorie:

Train mee met de Hardloopgroep in Arnhem!

Hardlopen is een laagdrempelige sport. Je begint en eindigt bij de voordeur en uiteraard is lekker lopen het belangrijkste bij het uitoefenen van de sport. Tegelijkertijd is het ook een competitieve sport; we leggen de lat graag hoog voor onszelf, vergelijken ons veel met anderen en lopen geregeld hardloopwedstrijden zoals de Brigde to Brigde, Zevenheuvelenloop of de Rotterdam Marathon. Runiversity is de hardloopgroep in Arnhem die zich onderscheidt van de andere loopgroepen. Dit door zich te richten op de ambitieuze recreanten. Zij die optimaal willen trainen en het maximale er uit willen halen. Dit uiteraard op verantwoorde wijze.

Bij de hardloopgroep in Arnhem wakkeren we graag jouw (halve) marathon ambitie aan

Onze loopgroep is klein, dit is een bewuste keuze. We geven je graag persoonlijke aandacht en lopen graag een stukje met je mee in de training. Zo kunnen we je goed observeren, tips geven en met je praten. Zo leren we je beter kennen wat onze coaching beter van pas komt. Een ander voordeel van een kleine loopgroep is dat we elkaar scherp houden en kunnen aansteken bij het stellen van hardloopdoelen of de keuze in evenementen. In de trainingsgroep zitten veelal lopers die de (halve) marathon niet schuwen óf juist als doel hebben gesteld. Je raad het al: we lopen dan ook geregeld samen bij hardloopwedstrijden: zie ons als een Running Team.

Je bent op je plek bij onze loopgroep als je:

 • een halve en/of hele marathon wil lopen;
 • specifiek en doelgericht wil trainen;
 • keihard werken in een interval training niet schuwt;
 • huiswerktraining vanzelfsprekend vindt;
 • 10 km rond de 50 minuten (of sneller) loopt.

Wat je van trainen voor een marathon bij Runiversity kunt verwachten

We doen graag een stapje extra voor je. Hoe, dat blijkt in de praktijk. 30 kilometer pacen, halsoverkop een wijziging in jouw schema of sportvoeding in je brievenbus deponeren omdat jouw voorraad niet voldoende blijkt… Alles is denkbaar, zolang we jou hiermee dichter bij jouw doel kunnen brengen. Standaard in onze vorm van coaching is:

 • 2 groepstrainingen per week onder begeleiding van een gediplomeerd trainer;
 • een gepersonaliseerd trainingsschema naar jouw trainingsdoel;
 • onbeperkt revisies op jouw schema;
 • monitoring en feedback op jouw trainingsproces;
 • 24/7 de gelegenheid om ons te bevragen;
 • toegang tot sportspecifieke kennis die je zelf kunt toepassen met behulp van onze e-learnings;
 • deelname aan fysieke testen zoals de Coopertest, Veldtest en Yasso’s.

Train mee voor de Marathon van Arnhem

Dat er talloze evenementen zijn geschrapt door het Coronavirus, dat is niets nieuws meer. De meeste hardloopwedstrijden hebben we daardoor wel uit ons hoofd kunnen zetten. Rotterdam Marathon hoopte hun jubileum editie nog te verschuiven maar was onlangs toch nog genoodzaakt ‘De Mooiste’ definitief van de agenda te schrappen. Super jammer, enorm teleurstellend en voor vele zijn trainingsdoelen daardoor verloren gegaan. Zeker wanneer je ook nog al die virtual-races moe bent. Toch weten wij de (halve) marathon als ambitieus doel te stellen. We organiseren hem dit jaar zelf!

We noemen de marathon van Arnhem Rondje Plas en die vindt plaats op 25 oktober. Het parcours is een prachtige ronde van 4 kilometer in Arnhem Zuid bij de Rijkerwoerdse Plas en brengt ons behalve een stoer trainingsdoel ook snel parcours. Deze is nagenoeg vlak, auto sluw, stoplicht vrij en volledig verhard. Bovendien zijn de uitzichten prachtig en biedt de locatie ons prima de gelegenheid een verzorgingspost te installeren zodat we ons tijdens het hardlopen niet zo druk hoeven te maken over het meeslepen van voldoende eten en drinken.

Starttijden en dergelijke details bespreken we gedurende het trainingstraject onderling. Deze marathon is namelijk besloten voor het Runiversity Running Team. Jij kan onderdeel worden van de hardloopgroep in Arnhem! Vind je een hele marathon te veel van het goede? Het programma is ook geschikt voor de halve marathon.

Navigeer in onderstaande tabbladen om meer te weten te komen over de inhoud van het programma.

Iedere maandag om 19:00u vanuit ons Krachthonk in Arnhem werken we aan specifieke elementen. Dit kan de belastbaarheid zijn maar ook loopscholing, souplesse of een combinatie van verschillende elementen. De ene week krijg je een fartlek, de andere week weer een heuveltraining. Het is een variatie van jewelste om jouw lichaam iedere keer weer een nieuwe prikkel te geven. Uiteraard volledig in balans met jouw trainingsschema.

Iedere vrijdag om 19:00u vanuit ons Krachthonk in Arnhem werken we heel specifiek een interval training af. De training is gepersonaliseerd waardoor jij altijd in de juiste zone loopt.

Hoe jouw training gepersonaliseerd wordt is natuurlijk onze kunst. Onze kennis en jouw feedback zijn hier de belangrijkste peilers in.

Als je bij Runiversity traint, dan doen we niet zomaar wat. We gaan doelgericht aan de slag en daar hoort een gepersonaliseerd trainingsschema bij. Je hebt bij ons onbeperkt revisies, je mag je wensen aangeven, we verschuiven de geplande duurlopen als dit beter is voor jouw gesteldheid of agenda.

Kortom: jij bent baas over jouw schema. Wij regisseren en monitoren in TrainingPeaks en zijn level 1 geaccrediteerd. Onze trainers zijn gediplomeerd en hebben een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie.

Om jouw trainingsschema te kunnen personaliseren nemen we ook fysieke testen af. Denk aan de Coopertest en de Veldtest. Deze zijn natuurlijk onderdeel van het programma.

Bij dit programma zijn onderstaande 3 online cursussen inbegrepen:

 • Getting Started, welke je leert alle koppelingen en instellingen goed te zetten om optimaal met ons trainingsschema te kunnen werken.
 • Tapering, die je twee weken voor het evenement krijgt om je op voedings- en inspanningsniveau bij te spijkeren in deze laatste fase.
 • Hydrateren, die je twee weken voor het evenement krijgt om je te leren wat, wanneer en hoeveel je zou moeten drinken voor, tijdens en ná het evenement.

De E-Learning Tapering en Hydrateren kosten normaal gesproken € 9,95 per stuk.

De kosten voor de training, het schema en alles wat daar bij komt te kijken hebben we verpakt in een abonnement. Deze kost 55, per maand voor het Running Team. Als je enkel de Interval training volgt is dit 29,95. Een abonnement duurt 3 maanden en wordt stilzwijgend verlengd per 3 maanden.

Behalve de kosten voor de training, rekenen we eens per jaar (direct bij inschrijving als nieuw atleet en in de decembermaand) 19,95 voor de aansluiting bij de Atletiekunie. Daarmee krijg je:

 • korting bij geselecteerde partners,
 • aansluiting bij de Wandelbond;
 • korting bij enkele hardloopwedstrijden;
 • een collectieve verzekering.

Met de aansluiting bij de KNAU kunnen wij de loopgroep beter profileren, onze trainerslicentie behouden, gebruik maken van bepaalde marketingmiddelen, ons bijscholen en ben jij collectief verzekerd.

Wanneer je jezelf aan de loopgroep verbonden voelt, waarderen wij het zeer als je ook in onze kleuren loopt. Dit kun je in onze webshop bestellen.