Hardloopgroep in Arnhem: Runiversity voor ambitieuze doelen

184,95

Ga de uitdaging aan en train mee met de hardloopgroep in Arnhem!

Bedrag is voor drie maanden training inclusief de aansluiting bij de Atletiekunie.

Specs

Category:

Train mee met de Hardloopgroep in Arnhem!

Hardlopen is een laagdrempelige sport. Je begint en eindigt bij de voordeur en uiteraard is lekker lopen het belangrijkste bij het uitoefenen van de sport. Tegelijkertijd is het ook een competitieve sport; we leggen de lat graag hoog voor onszelf, vergelijken ons veel met anderen en lopen geregeld hardloopwedstrijden zoals de Brigde to Brigde, Zevenheuvelenloop of de Rotterdam Marathon. Runiversity is de hardloopgroep in Arnhem die zich onderscheidt van andere loopgroepen. Dit door zich te richten op de ambitieuze recreanten. Zij die optimaal willen trainen en het maximale er uit willen halen. Dit uiteraard op verantwoorde wijze.

Bij de hardloopgroep in Arnhem wakkeren we graag jouw (halve) marathon ambitie aan

Onze loopgroep is klein, dit is een bewuste keuze. We geven je graag persoonlijke aandacht en lopen graag een stukje met je mee in de training. Zo kunnen we je goed observeren, tips geven en met je praten. Zo leren we je beter kennen wat onze coaching beter van pas komt. Een ander voordeel van een kleine loopgroep is dat we elkaar scherp houden en kunnen aansteken bij het maken van hardloopdoelen of de keuze in evenementen. In de trainingsgroep zitten lopers die de (halve) marathon niet schuwen óf juist als doel hebben gesteld. Je raad het al: we lopen dan ook geregeld samen bij hardloopwedstrijden: zie ons als een Running Team.

Je bent op je plek bij onze loopgroep als je:

 • een halve en/of hele marathon wil lopen;
 • specifiek en doelgericht wil trainen;
 • keihard werken in een interval training niet schuwt;
 • huiswerktraining vanzelfsprekend vindt;
 • 10 km rond de 50 minuten (of sneller) loopt.

Wat je van trainen voor een marathon bij Runiversity kunt verwachten

We doen graag een stapje extra voor je. Hoe, dat blijkt in de praktijk. 30 kilometer pacen, halsoverkop een wijziging in jouw schema of sportvoeding in je brievenbus deponeren omdat jouw voorraad niet voldoende blijkt… Alles is denkbaar, zolang we jou hiermee dichter bij jouw doel kunnen brengen. Standaard in onze vorm van coaching is:

 • 2 groepstrainingen per week onder begeleiding van een gediplomeerd trainer;
 • een gepersonaliseerd trainingsschema naar jouw trainingsdoel;
 • onbeperkt revisies op jouw schema;
 • monitoring en feedback op jouw trainingsproces;
 • 24/7 de gelegenheid om ons te bevragen;
 • toegang tot sportspecifieke kennis die je zelf kunt toepassen met behulp van onze e-learnings;
 • deelname aan fysieke testen zoals de Coopertest, Veldtest en Yasso’s.

We trainen overigens niet alleen voor halve en hele marathons. We verbeteren onze prestatie op de kortere afstanden ook, maar dit is een bijeffect van de training voor de lange afstand.

Navigeer in bovenstaande tabbladen om meer te weten te komen over de inhoud van het programma.

Iedere maandag om 19:00u vanuit ons Krachthonk in Arnhem werken we aan specifieke elementen. Dit kan de belastbaarheid zijn maar ook loopscholing, souplesse of een combinatie van verschillende elementen. De ene week krijg je een fartlek, de andere week weer een heuveltraining. Het is een variatie van jewelste om jouw lichaam iedere keer weer een nieuwe prikkel te geven. Uiteraard volledig in balans met jouw trainingsschema.

Iedere vrijdag om 19:00u vanuit ons Krachthonk in Arnhem werken we heel specifiek een interval training af. De training is gepersonaliseerd waardoor jij altijd in de juiste zone loopt.

Hoe jouw training gepersonaliseerd wordt is natuurlijk onze kunst. Onze kennis en jouw feedback zijn hier de belangrijkste peilers in.

Als je bij Runiversity traint, dan doen we niet zomaar wat. We gaan doelgericht aan de slag en daar hoort een gepersonaliseerd trainingsschema bij. Je hebt bij ons onbeperkt revisies, je mag je wensen aangeven, we verschuiven de geplande duurlopen als dit beter is voor jouw gesteldheid of agenda.

Kortom: jij bent baas over jouw schema. Wij regisseren en monitoren in TrainingPeaks en zijn level 1 geaccrediteerd. Onze trainers zijn gediplomeerd en hebben een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie.

Om jouw trainingsschema te kunnen personaliseren nemen we ook fysieke testen af. Denk aan de Coopertest en de Veldtest. Deze zijn natuurlijk onderdeel van het programma.

Bij dit programma zijn onderstaande 3 online cursussen inbegrepen:

 • Getting Started, welke je leert alle koppelingen en instellingen goed te zetten om optimaal met ons trainingsschema te kunnen werken.
 • Tapering, die je twee weken voor het evenement krijgt om je op voedings- en inspanningsniveau bij te spijkeren in deze laatste fase.
 • Hydrateren, die je twee weken voor het evenement krijgt om je te leren wat, wanneer en hoeveel je zou moeten drinken voor, tijdens en ná het evenement.

De E-Learning Tapering en Hydrateren kosten normaal gesproken € 9,95 per stuk.

De kosten voor de training, het schema en alles wat daar bij komt te kijken hebben we verpakt in een abonnement. Deze kost 55, per maand voor het Running Team. Als je enkel de Interval training volgt is dit 27,50. Een abonnement duurt 3 maanden en wordt stilzwijgend verlengd per 3 maanden.

Behalve de kosten voor de training, rekenen we eens per jaar (direct bij inschrijving als nieuw atleet en in de decembermaand) 19,95 voor de aansluiting bij de Atletiekunie. Daarmee krijg je:

 • korting bij geselecteerde partners,
 • aansluiting bij de Wandelbond;
 • korting bij enkele hardloopwedstrijden;
 • een collectieve verzekering;
 • de mogelijkheid clubkleding te bestellen;
 • 25% korting op inschrijving bij onze eigen evenementen zoals bijvoorbeeld de Beer Mile.

Met de aansluiting bij de KNAU kunnen wij de loopgroep beter profileren, onze trainerslicentie behouden, gebruik maken van bepaalde marketingmiddelen, ons bijscholen en ben jij collectief verzekerd.

Wanneer je jezelf aan de loopgroep verbonden voelt, waarderen wij het zeer als je ook in onze kleuren loopt. Dit kun je in onze webshop bestellen.

Als lid van Runiversity kun je enkele voordelen genieten, natuurlijk aan jou of en hoe je dit doet. Merendeel betreft het kortingscodes of andere promoties die je via jouw persoonlijke account kunt inzien. Je kunt denken aan voordelen zoals:

 • 20% korting op al onze eigen evenementen (zie agenda) inclusief de fysieke testen;
 • kans op een Strong Viking Ticket voor een editie naar keuze;
 • standaard 5,- korting bij inschrijving voor een Strong Viking evenement;
 • gratis aansluiting bij de Wandelbond;
 • korting bij geselecteerde partners van de Atletiekunie en Wandelbond;
 • korting op hardloop en wandelevenementen aangesloten bij bovengenoemde bonden (zoals de Berenloop, 4Daagse, Airborne Wandeltocht).