FORGOT YOUR DETAILS?

Hardlopen

55,00

Categorie:

Beschrijving

Veel recreatieve hardlopers stellen een doel; een evenement of een bepaalde tijd op een x-afstand. Wij helpen jou bij het specifiek formuleren van dat doel en natuurlijk zijn wij er om jou te begeleiden om dat specifieke doel te realiseren.

Door de jaren heen hebben wij al verschillende atleten naar de finish van een marathon gebracht en tijdens de trainingen zelf al vele records gebroken zien worden; dit lukt ons door de training voor jou specifiek op te stellen; qua plan maar (voor ons vanzelfsprekend) ook qua te lopen tempo’s en afstanden. Als jouw ambitie het toelaat, ben je bij Runiversity niet alleen ‘lekker aan het lopen’ maar ga je ook hard aan de bak.

Bij een interval training kun je goed de sfeer van de trainingsgroep proeven, kunnen we met elkaar in gesprek gaan en ideeën uitwisselen. Kunnen we samen door één deur, dan stellen wij jouw graag aan als een van onze ambassadeurs.

Goed om vooraf te weten is dat je jezelf inschrijft per kwartaal (wij spreken van Q1, Q2, Q3 en Q4). Een kwartaal loopt synchroon met de kalender. Halverwege een kwartaal aansluiten is geen probleem, dit is dan een extra periode tegen het standaard tarief.

Over het tarief: je betaald € 55,- per maand en dit is wat je er voor terugkrijgt:

 • Trainingsschema gericht op het gestelde doel en jouw ontwikkelingen
 • Gestructureerde en gepersonaliseerde workouts om direct in jouw (compatible) Garmin horloge te laden
 • 2 keer begeleide training per week
 • Feedback op jouw trainingen en monitoringsdata
 • Onbeperkt persoonlijk contact met je coach
 • Ieder kwartaal fysieke testen: Coopertest en MaxHF bepaling
 • Gratis deelname aan extra gezamenlijke trainingsdagen
 • Gratis aansluiting bij de Atletiekunie
 • 25% korting op TrainingPeaks Premium* account
 • Onze bereidheid een stapje extra voor je te doen
 • Toegang tot al onze online rekentools
 • Crewwear**: een Runiversity T-shirt en veiligheidshesje tegen inkoopprijs.

Om onze coaching te optimaliseren en de nood in differentiatie te minimaliseren, stellen we de volgende inclusie criteria voor zowel mannen als vrouwen: minimaal 1 jaar hardloopervaring. Kan 90 minuten aan een stuk hardlopen. Scoort >2400m op de Coopertest. Training op maandag- en vrijdagavond, 19:00u.

*TrainingPeaks kent een Basic en een Premium account. Kies je voor een Premium account dan heb je inzicht in allerlei tabellen, grafieken en data. Je betaald via Runiversity slechts € 14,95 per maand ipv € 19,95.
**Crewwear (€ 29,95) is ‘verplicht’ en reken je samen af met de eerste termijn.

Doelgerichte hardlooptraining

Het is leuk om als groep trainingsdoelen te formuleren en hier samen naar toe te leven. Vaak komen er evenementen ter sprake waar verschillende afstanden worden aangeboden waardoor iedereen zijn eigen doel kan stellen. Het komt ook regelmatig voor dat we evenementen als simulatie race inzetten. Het is niet verplicht om naar alle trainingsevenementen te gaan, probeer wel met meerdere wedstrijden rekening te houden.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat trainingsdoelen en trainingsinhoud op elkaar worden afgestemd en proberen zoveel mogelijk de groep als één team te binden. 

Specifieke hardlooptraining

Als trainingsgroep hebben we een gezamenlijk doel maar je loopt wel je eigen race. Je traint dan ook met jouw eigen trainingswaarden die we nauwkeurig aan de hand van verschillende fysieke testen opstellen en ieder kwartaal verifiëren. We werken met TrainingPeaks waarin we gedetailleerd jouw inspanning kunnen monitoren. We denken in lange termijnen en trainen volgens een bepaalde cyclus die ongeveer 20 tot 26 weken duurt. Die cyclus gaan we twee keer per jaar door, hoe lang de cyclus daadwerkelijk is hangt af van de gestelde doelen. Over het algemeen eindigen we de cyclus in de periode maart-april en september-oktober. In de tussentijd kunnen natuurlijk sub-doelen gesteld worden.

In de cyclus komen verschillende elementen, gestructureerd aan bod. Een goed balans tussen trainingsbelasting en herstel is onze verantwoordelijkheid en heeft altijd onze focus.

Commitment voor de loopgroep

Deze pijler vinden wij heel belangrijk. Als ambassadeur van Runiversity zet je jouw beste beentje voor tijdens de trainingen en doe je jouw ‘huiswerk’-trainingen. We houden geen presentielijst bij maar gaan er standaard vanuit dat je er bent. Runiversity is niet vrijblijvend maar een stok achter de deur die je helpt bij het aanwennen van een structuur in jouw trainingsprogramma.

TOP