Teamwork leidt tot Team Effort

Teamwork bij Drutenloop 2019

Zondag 7 april. De dag dat er veel lopers aan de start van de Rotterdam Marathon stonden. Het Runiversity Running Team niet, dit keer. Zij stonden aan de start van de Drutenloop waar teamwork leidde tot team effort.

Zes lopers in ons blauwe tenue:

  • twee dames met lust naar een persoonlijk record
  • twee heren als pacers
  • twee heren die ‘lekker’ wilden lopen

Teamwork leidt tot team effort.

Over die eerste vier genoemde. Renée ging van start op het door Redmar gevoerde tempo van 04:30. Flink tempo, gezien de temperatuur. Dat de temperatuur later in het parcours haar parten speelde, heeft Renée ondervonden. Dit keer niet dé race voor haar, maar wel een goede poging en een leermoment.
Debbie en Chantor volgen team Double-R, net zolang als het Debbie lukt bij te blijven. Een prima tactiek op een korte afstand. Na zo’n 1800 meter laat Debbie los en wordt het tempo gestaag iets teruggebracht, Chantor brengt deze tot max 04:50 om de doelstelling te bewaken. Dit blijft aan tot het drie kilometerpunt; daarna wordt de met de snelle start gewonnen ruimte ingezet voor wat herstel. Na een loodzware, eindeloze kilometer (en enkele boze blikken van Debbie…) komt dan de laatste kilometer aan bod. Het tempo gaat weer gestaag omhoog. Gezien de average pace is Debbie haar doelstelling nog veilig (ons teamwork ook?! 😨). Het doel zal hoe dan ook worden behaald. Nog maar 800 meter. Twee rondjes op de baan… nog maar 600 meter. Nog één rondje op de baan… Aftellen. Laatste 200 meter. Tempo gaat weer wat omhoog. Zie de finish. #PR!

@Debbie. Held. -15 seconden zet je op een persoonlijk record van 00:24:12! 🏆

Laten we het persoonlijke record van @Erik niet vergeten. Aan de start nonchalant vertellen gewoon lekker te willen lopen en (zoals te verwachten) dan toch ‘te hard’ van start gaan om te zien waar het schip strand. Dat schip strandde niet letterlijk, maar daar waar het vastliep was het niet ver meer van de finish. Resultaat is -30 seconcen! Gefeliciteerd. Op naar de sub-20!

Rotterdam Marathon

Grote kans dat volgend jaar Rotterdam wéér niet op de agenda staat. Het was een – naar ons inzien – geslaagde wedstrijd met een fijne ‘Club-BBQ’ tot besluit. Het doet ons goed om de groep atleten op deze manier met elkaar te zien sporten en om te zien gaan. De geblesseerde atleten worden niet buiten spel gezet en hebben zich luidkeels ingezet. Mooi teamwork! 👏

[meer foto’s hier]

Related Articles