Kettlebells

Oefeningen

Je moet ingelogd zijn om deze content te kunnen bekijken.

Core stability is voor hardlopers belangrijk. Het helpt je jouw loopphouding over langere tijd vasthouden en daarmee is goede spierkracht ook blessure preventief. Behalve een sterke core trainen we ook veel de benen, zij hebben immers het meeste te leiden bij het uitvoeren van onze favoriete sport.

Je kunt in jouw profiel, voor iedere oefening een gewicht invoeren. Dit gewicht vind je terug op de instructiepagina’s en vormen daarmee een geheugensteuntje voor een volgende keer. Hieronder kun je zien van hoeveel oefeningen je het gewicht al hebt ingevoerd.

Superset № 1

Met deze set oefeningen werk je met name aan je rug en quadriceps maar ook de armspieren worden niet vergeten.

Superset № 2

Deze set oefeningen is vooral fijn voor de hamstrings en daarbij bevat hij een vleugje quadriceps. Puur genieten voor de benen dus.

Superset № 3

Deze set is een variant waarbij de aandacht meer verplaatst wordt naar de kuiten en een klein beetje de adductoren. De hamstrings worden niet vergeten.

Superset № 4

Een reeks oefeningen die voornamelijk de quadriceps aanspreken. Eventjes zuur misschien, maar als deze spiergroep sterker wordt is de langdurige schokbelasting van het hardlopen beter te verwerken.

Sterke Enkels

Als hardloper kun je er niet omheen: de enkels worden flink belast. Als de enkels eenmaal geprikkeld zijn ligt een blessure zo op de loer en bij een verzwikking is het helemaal feest. Enkelklachten willen we liever voorkomen dan genezen! Hoe beter jou enkels zijn ontwikkeld – hier zitten heel wat spiertjes die continue aan het werk zijn – hoe minder gevoelig voor blessures én wanneer je spijtig toch een blessure oploopt, is het herstel ook vaak van kortere duur. We hebben de oefeningen in 4 levels verdeeld. Naarmate het level stijgt zal de complexiteit en/of impact van de oefening toenemen. Vanaf level 2 is het handig om beschikking te hebben over een plyobox. Laat je verrassen door enkele eenvoudige oefeningen met groot effect en vergroot je enkelstabiliteit.

Level 1

Level 1 bevat een combinatie oefeningen waarbij de impact op de gewrichten en de moeilijkheidsgraad relatief laag is.

Level 2

Level 2 bevat een combinatie oefeningen waarbij meer aandacht wordt gevraagd van jouw balans en coördinatie.

Level 3

Level 3 bevat een combinatie oefeningen waarbij de impact op de enkels flink toeneemt. Dit door de complexiteit maar ook doordat de kuitspieren moeten meewerken.

Level 4

Level 4 bevat een combinatie oefeningen waarbij juist de moeilijkheidsgraad van de oefening omhoog gaat.

Weerstandsbanden

Oefeningen met weerstandsbanden bieden een hoop voordelen. Je kunt het overal doen; thuis, op het werk, in het park maar ook in het hotel. De materialen nemen weinig ruimte in beslag en zijn daardoor ook eenvoudig mee te nemen. Ondanks de eenvoud kan het een groot effect op het lichaam hebben; stem de hoeveelheid weerstand dan ook af op je doelen. Voorkom dat je ‘onder traint’ door je er te gemakkelijk van af te maken, zodoende versterkt je jouw core stability, beenspieren en armspieren.

Als hardloper ligt krachtraining vaak wat op de achtergrond maar met deze oefeningen wordt het wel heel laagdrempelig!

Combinatie 1

Combinatie 1 is een reeks oefeningen waarin allerlei spiergroepen worden aangesproken maar waar de rugspieren centraal staan.

Combinatie 2

Combinatie 2 is net als zijn voorganger een reeks oefeningen waarin allerlei spiergroepen worden aangesproken maar waar de rugspieren centraal staan.

Video Workouts

Als extra – of alternatieve – training hebben we een viertal HIIT Video Workouts beschikbaar die afwisselend of gecombineerd kunnen worden uitgevoerd. Elke video bevat enkele relatief simpele oefeningen die voorafgaand worden uitgelegd.

Tijdens de training zie je géén sexy beach body’s of atleten die de oefeningen met twee vingers in hun neus kunnen. Je traint samen met Chantor en je zal zien dat ook hij het niet makkelijk heeft.

Leg de handdoek klaar en laat je met een dosis droge humor door de workout heen praten.

Video Workout № 1

Een 15 minuten HIIT Workout met een reeks oefeningen om de benen eens goed aan te pakken. Inkakken is bijpakken.

Video Workout № 2

Een 17 minuten HIIT Workout met een reeks oefeningen waarmee de buik en billen mooi worden gevormd.

Video Workout № 3

Een 18 minuten HIIT Workout met een reeks oefeningen die de arm-, been- en borstspieren niet spaart.

Video Workout № 4

Een 18 minuten HIIT Workout met een reeks oefeningen die je niet moet doen met een glaasje op. Je benen en balans worden getesten.