Videoworkout

Runiversity Arnhem HIIT Videoworkout

Het staat al maanden (misschien al wel jaren) op de planning maar verschuilde zich al die tijd ook achter een enorm hoge drempel. Het maken van een videoworkout reeks. In eerste instantie was toen het plan om korte videos te maken van enkele oefeningen die als instructie bij trainingsschema’s gevoegd zouden worden. De nood was niet heel hoog omdat we op het internet voldoende filmpjes konden vinden die prima voldeden.

De komst van het coronavirus heeft de nood niet direct verhoogt maar is wel een duwtje in de rug geweest om (óók) een videoworkout te creëren. Het is een manier waarop wij de interactie met onze atleten willen verhogen en bieden daarmee ook krachttraining voor hardlopers aan. De beste eigenschap van onze videoworkout is dat hij wordt gegeven door onze eigen hardlooptrainer en niet door een mooi-boy van een fitnesstrainer of een instamodel. Daardoor een stuk leuker om te aan mee te doen, herkenbaar én meetbaar. Hierdoor verwachten wij dat deelname en volhouden een stuk plausibeler is.

Dus. Zet je schrap voor de allereerste aflevering waarin we een HIIT-training verzorgen. Lekker amateuristisch, alles schaamte voorbij, met schaamrood gemonteerd en voorzien van een voice-over.

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Dat betekent dat we op hoge intensiteit aan de bak gaan; met een interval. In deze training betekent dat vijf rondes van vijf oefeningen die direct achter elkaar uitgevoerd worden. Tussen de rondes door heb je kort herstel.

De ronde is als volgt:

  • Jumping Jacks
  • Squat Jumps
  • Lunges (links)
  • Lunges (rechts)
  • Mountain Climbers

Met name de adductoren, hamstrings en quadriceps worden in deze videoworkout aangesproken. Daar hebben we als hardloper baat bij; de benen hebben natuurlijk een prominente rol in onze favoriete sport.

Behalve dat we jou met een videoworkout reeks willen motiveren en inspireren, vragen we je ook een post op je socials te plaatsen waarin je laat zien dat je onze workouts doet. Dit om jouw mede atleten aan te sporen om mee te doen (en marketing 😂).

Related Articles

Trail Run over de Paarse Heide

Nu de heide op de Veluwe in bloei staat en daarmee prachtig paars kleurt, zie je overal fotografen als paddenstoelen uit de grond opduiken. Op Strava en Instagram is het overigens niet anders, daar zie je hardlopers – met en zonder hun loopgroep – de ene na de andere paars getinte foto posten. Wie lieten deze trend niet aan ons voorbij gaan.