FORGOT YOUR DETAILS?

Hardlopen

Vanaf: 55,00 for 1 month and a 29,95 sign-up fee

Clear

SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Veel recreatieve hardlopers stellen een doel. Bij Runiversity ben je aan het goede adres met jouw doel; behalve ‘lekker lopen’ of ‘sneller worden’ zien we ook graag een meer ambitieus doel voor ogen. Specifieker geformuleerd. Bijvoorbeeld een bepaalde tijd op een wedstrijd of de (halve) marathon finishen.

Wij gaan graag met je in gesprek om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Een keertje sfeer proeven is op de vrijdag goed te organiseren. Spreekt onze methode jou aan en kunnen we samen door één deur? Dan benoemen wij jou tot onze Ambassadeur.

Goed om vooraf te weten is dat je jezelf inschrijft per kwartaal (wij spreken van Q1, Q2, Q3 en Q4). Een kwartaal loopt synchroon met de kalender. Halverwege een kwartaal aansluiten is geen probleem, dit is dan extra periode tegen het standaard tarief.

Over het tarief: je betaald € 55,- per maand en dit is wat je er voor terugkrijgt:

 • Trainingsschema gericht op het het gestelde doel en jouw ontwikkelingen
 • Gestructureerde en gepersonaliseerde workouts om direct in jouw (compatible) Garmin horloge te laden
 • 2 keer begeleide training per week
 • Feedback op jouw trainingen en monitoringsdata
 • Onbeperkt persoonlijk contact met je coach
 • Ieder kwartaal fysieke testen: Coopertest en MaxHF bepaling
 • Gratis deelname aan extra gezamenlijke trainingsdagen
 • Gratis aansluiting bij de Atletiekunie
 • 25% korting op TrainingPeaks Premium* account
 • Onze bereidheid een stapje extra voor je te doen
 • Toegang tot al onze online rekentools
 • Crewwear: een Runiversity T-shirt en veiligheidshesje tegen inkoopprijs.

*Crewwear (€ 29,95) is ‘verplicht’ en reken je samen af met de eerste termijn. **TrainingPeaks kent een Basic en een Premium account. Kies je een Premium account via Runiversity, dan betaal je slechts € 14,95 per maand ipv € 19,95.

Doelgerichte hardlooptraining

Het is leuk om als groep trainingsdoelen te formuleren en hier samen naar toe te leven. Vaak komen er evenementen ter sprake waar verschillende afstanden worden aangeboden waardoor iedereen zijn eigen doel kan stellen. Het komt ook regelmatig voor dat we evenementen als simulatie race inzetten. Het is niet verplicht om naar alle trainingsevenementen te gaan, probeer wel met meerdere wedstrijden rekening te houden.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat trainingsdoelen en trainingsinhoud op elkaar worden afgestemd en proberen zoveel mogelijk de groep als één team te binden. Om onze coaching te optimaliseren en de nood in differentiatie te minimaliseren, stellen we de volgende inclusie criteria voor zowel mannen als vrouwen:

α-groep; minimaal 1 jaar hardloopervaring. Kan 90 minuten aan een stuk hardlopen. Scoort >2300m op de Coopertest. Training op maandag- en vrijdagavond.

β-groep; minimaal 1 jaar hardloopervaring. Kan 60 minuten aan een stuk hardlopen. Scoort <2300m op de Coopertest. Training op dinsdag- en vrijdagavond.

Alle trainingen starten om 19:00u. De β-groep vervalt per Q2.

Specifieke hardlooptraining

Als trainingsgroep hebben we een gezamenlijk doel maar je loopt wel je eigen race. Je traint dan ook met jouw eigen trainingswaarden die we nauwkeurig aan de hand van verschillende fysieke testen opstellen en ieder kwartaal verifiëren. We werken met TrainingPeaks waarin we gedetailleerd jouw inspanning kunnen monitoren. We denken in lange termijnen en trainen volgens een bepaalde cyclus die ongeveer 20 tot 26 weken duurt. Die cyclus gaan we twee keer per jaar door, hoe lang de cyclus daadwerkelijk is hangt af van de gestelde doelen. Over het algemeen eindigen we de cyclus in de periode maart-april en september-oktober. In de tussentijd kunnen natuurlijk sub-doelen gesteld worden.

In de cyclus komen verschillende elementen, gestructureerd aan bod. Een goed balans tussen trainingsbelasting en herstel is onze verantwoordelijkheid en heeft altijd onze focus.

Commitment voor de loopgroep

Deze pijler vinden wij heel belangrijk. Als ambassadeur van Runiversity zet je jouw beste beentje voor tijdens de trainingen en doe je jouw ‘huiswerk’-trainingen. We houden geen presentielijst bij maar gaan er standaard vanuit dat je er bent. Runiversity is niet vrijblijvend maar een stok achter de deur die je helpt bij het aanwennen van een structuur in jouw trainingsprogramma.

TOP